Home Izbori „Složni“ naprednjaci u Nišu na izbore u dve kolone?

„Složni“ naprednjaci u Nišu na izbore u dve kolone?

78
0
Niš Srpska napredna stranka - Srbija izbori
Foto: N1

U Nišu je izbornu listu za lokalne izbore predala jedino Srpska napredna stranka, ali oni članovi koji se na njoj nisu našli najavljuju da će predati još jednu. Kažu da podržavaju Aleksandra Vučića, ali ne i one koji se pod njegovim imenom bore za mesto u gradskoj vlasti.

Na društvenim mrežama članovi govore o sukobima, neslaganju, pa čak i tučama, ali javno samo o jedinstvu.

Momir Stojanović predsednik je skupštinskog Odbora za bezbednost, poslanik SNS i jedan od njenih osnivača u Nišu. Ipak nije ni na jednoj stranačkoj izbornoj listi, pa je portalu Južne vesti najavio da ostaje u stranci, ali na izbore ide bez nje.

Sada je, međutim, nedostupan za izjave. I mnogi drugi akteri odbili su da komentarišu slučaj „dvostruka lista“ uz obrazloženje da je zbog poplava stanje vanredno, a da je vanredno u stranci, naprednjaci ne priznaju.

„Jedinstveni jesmo sigurno“, kaže Miloš Banđur, kandidat za odbornika SNS.

Na listi nije ni aktuelni zamenik gradonačelnika, ali za razliku od ostalih, on se sam povukao.

„Razlog što ne želim više to da budem je što nikad možda više nisam radio… Nikad više nisam uložio sebe, a zaludniji posao nisam radio“, priča nam Ljubivoje Slavković.

Stojanović, advokat Srđan Aleksić i drugi ipak žele, ali na listi SNS za njih nije bilo mesta.

„SNS želi da na svojim listama vidi puno mladih, sposobnih, obrazovanih ljudi i lista SNS u Nišu upravo tako i izgleda“, rekao je gradonačelnik Niša Zoran Perišić.

A nosilac liste mladih, sposobnih i obrazovanih je upravo Perišić. Bio je predsednik gradskog odbora do njegovog raspuštanja pre godinu dana, čemu se najviše protivio njegov zamenik u gradskoj vlasti – Slavković.

Zbog „nikakve organizacije“ Slavković je tada imao javnu prepisku sa, kako ga on zove „gospodinom Nikolićem mlađim“, čiji je zadatak bio da zavede red u niški odbor. Sada je tu ulogu preuzeo Bratislav Gašić.

Da reda, međutim, nema objavio je na svom Fejsbuk profilu jedan od niških funkcionera koji je odlučio da upravo zbog izbornih lista napusti stranku.

„U formi pisma ovo je otišlo i do predsednika Aleksandra Vučića, koji je, sudeći po onome što kažu članovi stranke, ovih dana zatrpan porukama nezadovoljnih zbog lista. Sve struje slažu se samo oko podrške lideru“, naveo je.

„SNS u Nišu ima samo jednu kolonu. Onu, koja je iza predsednika straanke Aleksandra Vučića. Za sada je sigurno da i ako budu dve liste, neće moći da nose njegovo ime“, kaže Perišić.

A „složni“ naprednjaci protiv sebe u Nišu imaju isto tako „složnu“ opoziciju. Od dogovora o ujedinjenju i velikoj zajedničkoj listi, do sada su ostale samo – tri stranke.

Izvor: http://rs.n1info.com/

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here