Home Izbori Dačić: Ponovo premijer? Nisam zainteresovan

Dačić: Ponovo premijer? Nisam zainteresovan

181
0
ivica-dacic
Foto: Darko Ćirkov

Beograd — Lider SPS i šef srpske diplomatije Ivica Dačić izjavio je da bez obizra na rezultat na parlamentarnim izborima nije zainteresovan da ponovo bude premijer.

Dačić je naveo da se „svi spremaju za predsedničke izbore“.

„Nisam zainteresovan da ponovo budem premijer, svi se spremamo za predsedničke izbore,“ rekao je Dačić u intervjuu za „Kurir“, zamoljen da prokomentariše hipotetičku situaciju u kojoj bi od njega zavisilo formiranje vlade.

Na pitanje da li to znači da je „njegova politička fantazija“ da bude predsednik, Dačić je preciziao da je rano da se o tome priča, ali da će njegova stranka morati da ima kandidata za predsednika ako ne bude postojao drugačiji dogovor.

„Ne, to nije fantazija. Moja stranka mora da ima kandidata za predsednka osim ako se ne napravi dogovor da kao vladajuća koalicija imamo jednog kandidata,“ rekao je on.

Kada je reč o odnosu sa premijerom i liderom SNS Vučićem i izjavama stranačkih funkcionera u medijima, Dačić kaže da su bitni rezultati a ne impresije i da mu je cilj da partnerstvo sa SNS bude strateško.

„Sa Vučićem hoću da razgovarm o Srbij, Evropi, odnosima s Rusijom, a ne o tome ko je šta izjavio. Ali, palanka je nažalost, odlika Srbije.

Na pitanje da li bi želeo da pobedi Vučića, on je rekao da je prirodno da svaka stranka želi da pobedi i da bi voleo da SPS ima više glasova od SNS.

„Ali s Vučićem hoću da budem strateški partner u Srbiji. Ja ne mogu da budem opozicija Srbiji i sve dok Vučić radi u interesu Srbije biću s njim,“ rekao je on.

Dačić demantuje da pravi bilo kakav tajni pakt sa demokratama, jer kako kaže „ne zna kako bi mogao da pravi pakt sa nekim ko ne zna da li će da pređe cenzus.“

On takođe tvrdi da u SPS nema podela.

„Nema struja u SNS, ako ima nekih struja neka se suprotstave,“ rekao je Dačić koji smatra i da je nemoguće da neko preuzme njegovo mesto u stranci.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here