Home Izbori Pajtić: Vučić možda neće imati većinu da napravi vladu

Pajtić: Vučić možda neće imati većinu da napravi vladu

102
0

BEOGRAD – Predsednik Demokratske stranke (DS) Bojan Pajtić ocenio je da predstojeći izbori mogu stvoriti situaciju u kojoj aktuelni premijer Aleksandar Vučić neće imati većinu za formiranje nove Vlade Srbije.

Pajtić je u razgovoru za NIN ocenio da su tri četvrtine građana Srbije nezadovoljni režimom „i činjenicama da im otimaju zemlju koju su obrađivali, uništavaju državu tajnim ugovorima, da vladaju oni što su kupili diplome“.

„Srbija ima šansu ukoliko izađe većina od tri četvrtine nezadovoljnih građana, jer Vučić svu podršku bazira na dvadesetak odsto onih koji ga podržavaju“, naveo je lider DS-a.

Komentarišući neuspeh pregovora o zajedničkom izbornom nastupu opozicionih stranaka, Pajtić je kazao da nije bilo „sujeta i rasprava“ oko broja mandata, ali i da su istraživanja i fokus-grupe pokazale da građani ne žele jednu opozicionu listu.

„U razgovore smo ušli po odluci Predsedništva DS, sve vreme insistirajući na tome da ćemo proceniti da li je za izlaznost većeg broja građana protiv ovog režima bolja jedna ili dve izborne liste. Ni Tadić, ni Jovanović, ni ja, niko nije insistirao ni na kakvoj liderskoj poziciji, nikakvih sujeta ni rasprava o broju mandata nije bilo“, rekao je Pajtić.

Upitan da li će se Dragan Đilas i Vuk Jeremić vratiti u DS, lider demokrata je kazao da Đilas „jeste u DS“ a da je priča o povratku Jeremića u stranku plasirana kao „izgovor Vladi Srbije“ da ne podrži njegovu kandidaturu za generalnog sekretara UN.

„Kada sam izabran za predsednika stranke, rekao sam da Đilas može da bira šta hoće da bude u stranci, to mislim i sad. On je platio ogromnu cenu što je bio predsednik DS-a, satanizovan je do besvesti. Ne mogu da osudim nekoga ko se borio i u ovom trenutku procenio da ne želi da se bavi politikom na način na koji se bavio“, dodao je Pajtić.

Izvor: RTV http://www.rtv.rs/

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here