Home Izbori Pajtić: Srbija ima šansu uz tri četvrtine nezadovoljih

Pajtić: Srbija ima šansu uz tri četvrtine nezadovoljih

97
0
DS - Srbija izbori
Foto: N1

Predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić smatra da bi moglo da se desi da premijer Aleksandar Vučić posle izbora neće imati većinu da formira novu Vladu Srbije. On je poručio da Srbija ima šansu ako na izbore izađe većina od tri četvrtine nezadovoljnih građana.

Pajtić je za NIN rekao da su tri četvrtine građana Srbije nezadovoljni režimom „i činjenicama da im otimaju zemlju koju su obrađivali, uništavaju državu tajnim ugovorima, da vladaju oni što su kupili diplome“.

„Srbija ima šansu ukoliko izađe većina od tri četvrtine nezadovoljnih građana, jer Vučić svu podršku bazira na dvadesetak odsto onih koji ga podržavaju“, rekao je Pajtić.

Komentarišući neuspeh pregovora o jednoj listi takozvane proevropske opozicije, lider demokrata je rekao da razlog nije bila „sujeta i rasprava“ oko broja mandata, ali i da su istraživanja i fokus-grupe pokazale da građani ne žele jednu opozicionu listu.

„U razgovore smo ušli po odluci Predsedništva DS, sve vreme insistirajući na tome da ćemo proceniti da li je za izlaznost većeg broja građana protiv ovog režima bolja jedna ili dve izborne liste. Ni Tadić, ni Jovanović, ni ja, niko nije insistirao ni na kakvoj liderskoj poziciji, nikakvih sujeta ni rasprava o broju mandata nije bilo“, rekao je Pajtić.

Upitan da li će se Dragan Đilas i Vuk Jeremić vratiti u DS, Pajtić kaže da Đilas „jeste u DS“ a da je priča o povratku Jeremića plasirana kao „izgovor Vladi Srbije“ da ne podrži njegovu kandidaturu za generalnog sekretara UN.

„Kada sam izabran za predsednika stranke, rekao sam da Đilas može da bira šta hoće da bude u stranci, to mislim i sad. On je platio ogromnu cenu što je bio predsednik DS-a, satanizovan je do besvesti. Ne mogu da osudim nekoga ko se borio i u ovom trenutku procenio da ne želi da se bavi politikom na način na koji se bavio“, dodao je Pajtić.

Izvor: N1 http://rs.n1info.com/

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here