Home Izbori Lazanski: Vučićev poziv se ne odbija

Lazanski: Vučićev poziv se ne odbija

86
0
Lazanski - Srbija izbori
Foto: RTV

BEOGRAD – Vojni analitičar Miroslav Lazanski, jedan od kandidata za poslanika na listi Srpske napredne stranke, kaže da se na toj listi našao nakon što ga je premijer i predsednik SNS Aleksandar Vučić lično pozvao, a takav poziv se, kaže, ne odbija.

„Premijer Aleksandar Vučić me je pozvao telefonom i otvoreno pitao da pomognem kao čovek koji ne pripada nijednoj stranci. Takav poziv se ne odbija“, rekao je Lazanski za Večernje novosti.

Lazanski je ocenio da budućoj vladi najviše može da bude od koristi u domenu odbrambene i spoljne politike.

„Moj rezon je da svako ko ima znanje, iskustvo, ideje, predloge, treba da se uključi u arenu i javni život u oblasti za koju je kompetentan, a ne samo da sedi u fotelji, da kucka za tastaturom i kritikuje“, rekao je Lazanski.

Na pitanje da li će biti poslanik ili ministar odbrane, Lazanski je odgovorio da o tome nije bilo reči, niti da je postavljao bilo kakve uslove.

„Naš dogovor je načelan i principijelan. Pristao sam da pomognem, jer delim iste spoljnopolitičke stavove sa premijerom“, objasnio je Lazanski.

On je dodao da je pozicija za koju se zalaže vojna neutralnost države, uz odlične odnose sa NATO, Evropskom unijom, Berlinom, Vašingtonom i Ruskom Federacijom.

Izvor: RTV http://www.rtv.rs/

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here