Home Izbori DSS predala peticiju za održavanje lokalnih izbora na KiM

DSS predala peticiju za održavanje lokalnih izbora na KiM

113
0
DSS Kosovo - Srbija izbori
Foto: N1/TANJUG/Sava Radovanović

Demokratska stranka Srbije predala je u Skupštini Srbije i Vladi peticiju sa više od 20.000 potpisa građana sa Kosova i Metohije kojom se traži održavanje i lokalnih izbora na ovom delu Srbije, u skladu sa srpskim zakonom i Ustavom.

Potpredsednik DSS-a Slaviša Ristić kaže da, imajući u vidu da su ovih dana raspisani izbori, RIK ima priliku da sprovede lokalne izbore i na prostoru Kosova i Metohije. Dodaje da odluka o raspisivanju lokalnih izbora ne kaže da ne treba da se održe i na Kosovu i Metohiji.

Ristić, koji je nekadašnji predsednik opštine Zubin Potok, rekao je da je Vlada Srbije protivno zakonu 2013. raspustila četiri Skupštine na severu Kosova i Metohije, konstituisane po zakonima Srbije, jer nisu htele da prihvate Briselski sporazum, „posle čega su održani lokalni izbori, po zakonu i Ustavu takozvane Republike Kosova“.

“Ovom peticijom, koja je prikupljana od kraja prošle godine do početka marta, izražava se želja da i mi na Kosovu i Metohiji imamo pravo kao i svi građani Srbije da biramo svoje predstavnika u svojim skupštinama po Ustavu Srbije”, rekao je predsednik Pokrajinskog odbora Srpskog pokreta Dveri Goran Milenković, navodeći da je to bio osnovni cilj peticije.

Izvor: N1 http://rs.n1info.com

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here