Home Čačak Prvi sa liste SNS u Čačku odustao od kandidature

Prvi sa liste SNS u Čačku odustao od kandidature

224
0
SNS - Srbija izbori
Foto: B92

Čačak — Čačanski advokat Ivan Ćalović saopštio je da se povukao se sa liste SNS u tom gradu na kojoj je bio pod rednim brojem jedan i kandidat za gradonačelnika.

Kako kaže, ne želi da učestvuje u „neprincipijelnoj političkoj borbi“.

Ćalović je istakao da se povlači jer nije želeo da se povinuje odluci predsednika stranke Aleksandra Vučića o „izbornoj kombinatorici sa strankama“ koje su, kako je naveo u saopštenju za javnost, „u poslednjih 20 godina vladale u Čačku i doveli ga do pozicije u kojoj se danas nalazi“.

On je naglasio da je u politiku ušao iz najboljih namera bez ikakvih ličnih interesa, alida se stav centrale SNS razlikovao od njegovih razmišljanja, što je rezultiralo odlukom da ne bude nosilac liste.

„U zamenu su mi tokom noći nuđene određene visoke funkcije u Ministarstvima pri Vladi Srbije. Oni koji su to ponudili ne poznaju me dovoljno kao čoveka. Ivan Ćalović nije ušao u politiku da bi se lično promovisao ili zadovoljio svoje lične ambicije, već mu je bila namera da učini nešto za Čačak, za građane, za omladinu koja odlazi iz Čačka. U tome sam sprečen i izvinjavam se svim građanima Čačka“, navodi se u saopštenju.

On je rekao da je bio spreman da se odrekne svoje advokatske karijere zarad viših interesa građana Čačka.

„Kako se u svakom segmentu politike provlače lični interesi štetni za Čačak više ne želim da učestvujem u ovakvoj neprincipijelnoj političkoj borbi i nastavljam da obavljam svoju profesiju. Nadam da će ovakav moj politički pristup biti prepoznat kao pravi put ka preporodu i boljem životu grada“, navodi se u saopštenju.

SNS u Čačku na lokalne izbore izlazi zajedno s Partijom ujedinjnih penzionera (PUPS), Socijaldemokratskom partijom (SDP), Pokretom socijalista (PS), Srpskim pokretom obnove (SPO) i Grupom građana Branko Lazović.

Nova Srbija, koja sa SNS vlada zajedno u Čačku i na republičkim izborima nastupa na listi SNS, u Čačku će izaći samostalno na izbore, a nosilac liste i kandidat za gradonačelnika Čačka je predsednik stranke i ministar za vanredne situacije Velimir Ilić.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here