Home Izbori Proglašena lista SPS, JS i Zelenih

Proglašena lista SPS, JS i Zelenih

45
Izbori 2016 - Srbija izbori
Foto: B92/ Thinkstock

Beograd — Republička izborna komisija proglasila je izbornu listu „Ivica Dačić- Socijalistička partija Srbije (SPS), Jedinstvena Srbija (JS) Dragan Marković Palma“.

Ta lista biće treća na biračkim listićima za predstojeće republičke izbore.

Među 250 poslaničkih kandidata su i dobro poznata imena iz redova socijalista, stranački funkcioneri, nekadašnji ministri i čelnici javnih preduzeća – Slavica Đukić-Dejanović, Aleksandar Antić, Žarko Obradović, Dijana Vukomanović, Branko Ružić Dušan Bajatović i Milutin Mrkonjić.

Pod rednim brojem 9. je i predsednik Zelenih Srbije Ivan Karić koji je nedavno potpisao sporazum o izlasku na izbore sa SPS-om. Iako se zbog administrativnih problema ime Zelenih Srbije nije našlo u samom nazivu izborne liste, na njoj će biti sedam kandidata ove stranke.

Među kandidatima ove, treće po redu proglašene liste su i reditelj Srđan Dragojević i muzičar Nenad Milosavljević, poznatiji kao frontmen grupe Galija. Oni su bili poslanici i u prethodnom sazivu parlamenta.

Novitet na izbornoj listi socijalista je advokat Toma Fila, koji je kandidat pod brojem 49.

Socijalisti su podneli ukupno 14.355 potpisa građana koji podržava njihovu izbornu listu RIK je kao validne prihvatila 13.821 potpis. Među potpisima koji nisu prihvaćeni je i 22 potpisa građana koji su prethodno podržali neku drugu listu.

Pre liste socijalista proglašene su liste Srpske napredne stranke i njenih koalicionih partnera „Aleksandar Vučić Srbija pobeđuje“ i Izborna lista Demokratske stranke i njenih partnera „Za pravednu Srbiju“ čiji je nosilac Bojan Pajtić.

Izvor: www.b92.net
Listu je podnela i Srpska radikalna stranka na čelu sa Vojislavom Šešeljom, a ona bi trebalo da bude zvanično proglašena na sednici RIK-a zakazanoj za sutra u 09.45.