Home Izbori Narodna seljačka stranka ne podržava Perišića

Narodna seljačka stranka ne podržava Perišića

162
0

Gradski odbor Niš Narodne seljačke stranke, koja je u koaliciji sa SNS, nije pružio podršku izbornoj listi ove stranke, kao ni njenom nosiocu – aktuelnom gradonačelniku Niša Zoranu Perišiću. Puna podrška jedino za Darka Bulatovića i Odbor SNS na Crvenom Krstu.

Stranka koju na državnom nivou predvodi Marjan Rističević značajan je koalicioni partner naprednjacima još od izbora 2012.

I ove godine se lider NSS nalazi na listi kandidata za narodne poslanike, i to na visokom 23. mestu sa velikim šansama da ponovo u ime koalicije koju okuplja Srpska napredna stranka govori u parlamentu.

Međutim, podrška SNS u Nišu, kako kaže predsednik Gradskog odbora NSS Zoran Petrović, je izostala.

Aktuelni gradonačelnik Zoran Perišić nije dobio podršku Narodne seljačke stranke, kao ni opštinski odbori na Paliluli, Panteleju, Medijani i Niškoj Banji. Stranka je takvu odluku donela jer se ne slaže sa odborničkim listama i pojedinim imenima na istim – piše u saopštenju koje je potpisao Petrović.

Velikim slovima je napisano da se sa ovom odlukom složio i predsednik stranke Rističević, a da jedino podržavaju Darka Bulatovića i Opštinski odbor na Crvenom Krstu.

Narodna seljačka stranka će, kako kažu, i dalje nastaviti da pregovara sa drugim političkim organizacijama u gradu, a jedini uslov je da budu prihvaćena njihova načela u vezi niških sela.

Najavljuju i “razna iznenađenja”.

Podsetimo, Srpska napredna stranka je u Nišu predala izbornu listu koju predvodi Zoran Perišić, dok je drugi Milan Stanojković, a u koaliciji su i PUPS, SDPS, PS, USS i Samostalni DSS.

Izvor: Južne vesti http://www.juznevesti.com/

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here