Home Beograd DS: Zašto gradonačelnik Beograda nije podneo ostavku?

DS: Zašto gradonačelnik Beograda nije podneo ostavku?

117
0

Šef odbornika Demokratske stranke u Skupštini grada Balša Božović izjavio je da su u 17 beogradskih opština raspisani izbori, ali da se još ne zna zbog čega gradonačelnik Beograda Siniša Mali nije podneo ostavku.

„Nemamo izbore u glavnom gradu. Ako uzmemo u obzir da smo mi kao opozicija pohvalili predsednike opština Zemun i Voždovac koji su vratili mandat građanima, ne razumem zbog čega gradonačelnik izbegava da kaže zašto to on ne uradi i zašto građani Beograda nemaju mogućnost da sude o tome kako je grad radio do sada“, kazao je Božović novinarima u Skupštini grada.

On je pitao kako je i za čiju korist je gradonačelnik u prethodne dve i po godine vršio vlast.

„Ulazimo u treću godinu vlasti Siniše Malog, a grad Beograd nije otvorio nijedno radno mesto, prosečna plata je mnogo niža“, kazao je Božović i dodao da je Beograd jedan od najnebezbednijih gradova.

On je kazao da je Vlada SNS onemogućila donošenje Generalnog urbanističkog plana iz „prostog razloga što se na području Savskog amfiteatra ukinula mogućnost javnog konkursa i sve je urađeno da bi se privatni partneri SNS i poslovni partneri zadovoljili“.

Božović je ocenio da su građani Beograda uskraćeni za GUP tri godine.

„Tri godine se čeka na nešto što je 2013. godine bilo pripremljeno i stavljeno na Vladu iako je GUP jedan od najvažnijih dokumenata kada je u pitanju razvoj Beograda. Nemamo odgovor je zašto se na to čekalo tri godine“, kazao je Božović novinarima.

Skupština grada danas je usvojila Generalni urbanistički plana, a za taj dokument glasali su i odbornici DS-a.

Izvor: N1 http://rs.n1info.com

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here