Home Izbori Dačić: Očekujem više od pola miliona glasova

Dačić: Očekujem više od pola miliona glasova

80
0
ivica-dacic
Foto: Darko Ćirkov

Predsednik SPS Ivica Dačić izjavio je, posle potpisivanja koalicionog sporazuma o zajedničkom učešću na vanrednim parlamentarnim izborima s predsednicima Jedinstvene Srbije Draganom Markovićem i Zelenih Srbije Ivanom Karićem, da očekuje da ova koalicija osvoji više od pola miliona glasova.

On je rekao da su njihovi politički ciljevi interesi građana Srbije i interes države Srbije.

„Želimo da Srbija bude jaka, moderna država, da bude uređena država, da nadoknadi izgubljeno vreme svih ovih decenija, što znači da u političkom smislu treba da postane članica Evropske unije, da i dalje razvija dobre odnose sa Rusijom, Kinom i drugim tradicionalnim prijateljima“, rekao je Dačić.

Cilj da se penzije, koje su snižene, vrate na pređašnji nivo, poručio Dačić

Dačić je rekao da je prioritet SPS socijalna pravda, jednakost ljudi, da postoji sistem jednakih šansi za sve ljude, bez obzira na njihovo poreklo.

On je rekao da je postignut dogovor oko liste kandidata i rasporeda poslanika, kao i da bi lista „Ivica Dačić Socijalistička partija Srbije – Jedinstvena Srbija Dragan Marković Palma – Zeleni Srbije“, trebalo najverovatnije da bude predata danas Republičkoj izbornoj komisiji.

Dačić je rekao i da će na listi ove koalicije, ukoliko budu pripremljena sva dokumenta, biti i Joška Broz unuk Josipa Broza Tita.

Dačić je naveo da će ove stranke zajedno učestvovati i na lokalnim i pokrajinskim izborima svuda gde je to moguće.

Lider SPS rekao je će u fokusu biti stabilizacija javnih finansija, ali i to da se penzije koje su snižene vrate na pređašnji nivo.

Marković: Hvala Dačiću, i Zeleni nam trebaju

Lider JS Dragan Marković je rekao da je ta odlučila da sa SPS izađe zajedno na izbore zato što „mnogo veruju SPS i Ivici Dačiću“.

„Ne postoji zemlja na karti sveta, a da ne zna ko je Ivica Dačić.Ova država ima međunarodnu budućnost i kada je u pitanju saradnja sa drugim državama, što je veoma važno i za dolazak stranih investitora, i sve ono što se zove odlučivanje tamo negde u interesu građana Srbije“, rekao je Marković.

„Hvala gospodine Dačiću na poverenju, ti se meni nisi zahvalio, sigurno ćeš posle kad se završi konferencija, hvala i ovom gospodinu kako se zvaše, Ivan Karić – dabome, ovi Zeleni. I Zeleni nam trebaju“

On je rekao da je ova koalicija jedina nada za penzionere i istakao da penzije moraju da budu vraćene, kao i plate koje su smanjene.

Karić je rekao da glavni deo razgovora sa koalicionim partnerima nisu bili mandati, nego politika koju mogu da ponude i koju žele da menjaju, a to je „da đubre ne bude đubre, nego da je đubre novi novac, da vetar ne duva samo da bi duvao i rasterivao ptice, nego da je vetar novi novac“.

Izvor: N1 http://rs.n1info.com

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here