Home Izbori Tema kampanje: „Ua“ za Vučića ili „ura“ za Vučića?

Tema kampanje: „Ua“ za Vučića ili „ura“ za Vučića?

199
0
Kampanja - Srbija izbori
Foto: N1

Šta će u predstojećoj kampanji stranke nametati kao teme, a šta bi birači želeli da čuju? Analitičari ocenjuju da će se najveća bitka voditi oko ličnosti Aleksandra Vučića. Njega će opozicija napadati, dok će on sam insistirati na predstavljaju svojih uspeha, ali da li se tu završava spisak tema za koje su zaiteresovani građani?

Zapošljavanje, bolji život, veće plate – sve će to, procene su, političari obećavati i u ovoj kampanji. No, jedna tema ima će primat nad svakom drugom – Vučić.

„Što se tiče Vučića, kritike ‘za’ i ‘protiv’, ‘ura Vučić’ ili ‘ua Vučić’, a sa druge strane vlast će potencirati priču o infrastrukturi, investicijama i makroekonomskoj stabilnosti, dok će opozicija stalno govoriti o smanjenju plata i penzija i teškom socijalnom položaju u kom živi veliki broj građana“, navodi Nikola Tomić, urednik nedeljnika NIN.

Još godinu, još dve ili tri pa će građani živeti bolje – to ćemo slušati i sada, kaže glavni urednik lista Danas, ali je mišljenja da će se to zaista i desiti ukoliko Vučić dobije novi mandat. S druge strane, opozicija će, tvrdi Zoran Panović, pokušati da progura tezu da upravo Vučić u Srbiji, na mala vrata, uvodi diktaturu:

„To neće baš biti u skladu s realnošću, jer Vučićev režim sigurno nije diktatorski, ali to će uneti neku vrstu motivacije kod birača opozicije, pre svega građanske, oko Demokratske stranke“, kaže Panović.

Dok će se sa neke treće strane, na desnoj margini, pojaviti tema Evropa i Kosovo koju će potencirati desna opozicija.

Pokušaj i vlasti i opozicije da ove izbori predstave kao referendumske – biće, kažu stručnjaci, marketinški trik tek da bi se svemu dala doza dramaturgije.

Izvor: http://rs.n1info.com/a140528/

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here