Home Izbori SNS predao listu, ostali još skupljaju potpise

SNS predao listu, ostali još skupljaju potpise

90
0
BG potpisi - Srbija izbori
Foto: N1

Srpska napredna stranka bila je najbrža, pa će se na glasačkom listiću naći pod rednim brojem jedan. Demokrate najavljuju da će biti sledeći koji će predati izbornu listu, a za sutra, predaju potpisa najavljuje i koalicija okupljema oko SPS. Ostale partije to će učiniti narednih dana.

Članovi SNS-a su danas predali Republičkoj izbornoj komisiji potpise gotovo 32.000 građana za listu „Srbija pobeđuje – Aleksandar Vučić“.

„Svi zajedno koji stojimo ovde ispred vas želimo da pokažemo da ujedinjeni i zajedno možemo Srbiju do 2020. godine da vodimo ka evropskoj budućnosti, da imamo dobre prijatelje, da budemo u dobrim odnosima i sa Rusijom i sa svim zemljama sveta“, kazala je Maja Gojković.

Na listi, kažu, ima i ličnosti iz javnog života, ali zasad ne žele da govore o imenima. Mediji prenose da se u prvih 20 na listi SNS-a nalaze, između ostalih, novinar Miroslav Lazanski, selektor teniske reprezentacije Bogdan Obradović, automobilista Dušan Borković, operska diva Jadranka Jovanović i književnica Ljiljana Habjanović Đurović.

Imena sa svoje liste ne otkrivaju ni demokrate, ali kažu da je ona zaključena i da će vrlo brzo biti i predata. Prikupljaju potpise, od nedelje su, kažu, u kampanji: „Teško da u ovom trenutku možemo da računamo na veliku pozornost medija, režim će činiti sve da uguši svaku vest o DS-u, o NS-u i svim strankama koje se nalaze na listi Za pravednu Srbiju, zbog čega ćemo se koncentrisati na neposredne razgovore sa građanima na obilazak cele Srbije, svih gradova, opština i sela, živa reč i istina to je naše najsnažnije oružje“, kazao je Bojan Pajtić, predsednik DS-a.

I koalicija okupljena oko socijalista prikupila je potpise za učešće na vanrednim izborima i prema rečima lidera Jedinstvene Srbije Dragana Markovića – Palme, u nedelju će ih predati zajedno sa listom kandidata. Ostale partije trenutno održavaju sednice stranačkih organa.

Poslednji rok za predaju lista za učešće na vanrednim perlamentarnim izborima zakazanim za 24. april je 15 dana pre izlaska na birališta.

Izvor: http://rs.n1info.com/

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here