Home Izbori „Građani da veruju rezultatima, ne obećanjima“

„Građani da veruju rezultatima, ne obećanjima“

83
0
Glasačka kutija i listić - Srbija izbori
Foto: B92, Tanjug

Beograd — Građani bi prilikom izlaska na birališta trebalo pre svega da veruju rezultatima, a ne obećanjima, kaže potpredsednica SNS Zorana Mihajlović.

Prema njenim rečima, Vlada Srbije je u protekle dve godine postigla veoma važne rezultate i očuvala političku stabilnost u teškim okolnostima.

Ona je za RTV Pink rekla da je za početak kampanje SNS odabrana baš Sremska Mitrovica simbolično, jer je, kako navela, tamošnji gradonačelnik pokazao je kako treba da izgleda svaki grad u Sremu i Vojvodini.

„Krećemo od Vojvodine zato što želimo da pokažemo šta se nije uradilo u prethodnih 16 godina. Ono što je gradonačelnik Sremske Mitrovice pokazao je kako treba da izgleda svaki grad u Sremu i Vojvodini, to je jedan razvijeni grad o kojem se brine i vodi računa o građanima, privredi, ekonomiji i infrastrukturi. To je razlog zašto krećemo od Sremske Mitrovice“, kazala je Mihajlović.

Ona je dodala da je Vojvodina „bila osuđena na 16 godina vladavine Bojana Pajtića i DS“.

„To zaista mora da se menja jer su rezultati porazni, manje su plate, veća nezaposlenost, preko 100. 000 ljudi radilo je nekada u poljoprivrednim zadrugama, kad je Pajtić došao na vlast, a danas ih je 1800“, istakla je Mihalović.

„Vrlo je važno i nadam se da će svi koji izlaze na birališta 24. aprila biti odgovorni i svako od nas ko dođe na birališta ono što treba da uradi je da veruje rezultatima, ne obećanjima“, rekla je Mihajlović.

Ona je dodala da građani biraju da li hoće da se vratimo u vreme pljačkaških privatizacija, nezaposlenosti i zatvaranje fabrika ili hoće da idu napred.

„Imamo Srbiju koja je sada poštovana u svetu, Srbiju i koja ima političku stabilnost, a toga nije bilo ranije“, rekla je Mihajlović.

Ona je dodala da nema razvoja bez političke stabilnosti, i da Srbija danas plaća sve sve svoje obaveze i nema nema problema da isplati izvođače, kao i da se u zemlji gradi i 100 km puta.

„Građani samo treba da gledaju rezultate a ne prazna obećanja i sa onim što smo uradili, sa tim idemo pred građane“, rekala je.

Mihajlović je kazala da je Vlada dala svoj maksimum i da je u teškom okruženju i migrantskoj krizi, bila suočena i sa drugim ozbiljnim problemima na globalnom nivou.

„Nije bilo lako držati političku stabilnost i to zavisi od od prvog čoveka vlade.Ova politika vlade Srbije pokazala je da treba da imamo odnose i sa Rusijom i sa Kinom i SAD, mi smo previše mali da bi se sada isključivo ponašali samo prema jednoj strani”, navela je Mihajlović .

Kako je navela, građani mogu da vide rezultate, a to su novi vozovi na prugama, nove uređene puteve, pruge, smanjena je nezaposlenost… Ona je navela i da će do kraja godine ili početkom iduće biti potpuno završen Koridor 10.

„Naravno, uvek može bolje i više, nije bilo lako. Vlada se ponašala odgovorno“, istakla je ona.

Mihajlović je rekla da će na izborima građani birati i da li hoćemo da živimo po svetskim i evropskim standardima, koji su nam, dodala je, potrebni svuda.

Osim toga, kako kaže, uverena je da građani vide pomake.

„Niko ne kaže da se u Srbiji odlično živi, ali ima pomaka. Ponovo smo vratili svima nama nadu“, rekla je Mihajlović i dodala da je za dve godine otvoreno i 27 fabrika.

Građani osećaju da se stvari pomeraju i nadam se da će SNS i lista Aleksandar Vučić dobiti poverenje građana i da ćemo nastaviti sa reformama, dodala je.

Govoreći o opoziciji ona je rekla da je svakoj vlasti potrebna opozicija, ali „da do sada nismo imali priliku da vidimo da u opoziciji imaju nešto konkretno da kažu osim kritika bez argumenata“.

„Možda je šteta što se nisu ujedinili jer bi nam bilo lakše da znamo za koga da ne glasamo“, kazala je.

Mihajlović je rekla da je sada nezahvalno govoriti kako će izgledati naredna vlada, i da će njena struktura zavisiti od rezultata izbora.

„Ono što je zadatak je da sve što smo radili prethodne dve godine još jednom pokažemo do 24 . aprila“, istakla je.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here