Home Izbori DS u pola tri ujutru predao listu RIK

DS u pola tri ujutru predao listu RIK

129
0
Predata lista DS-a RIK-u - Srbija izbori
Foto: B92, FoNet

Beograd — Demokratska stranka predala je jutros oko pola tri RIK-u listu kandidata za poslanike za vanredne parlamentarne izbore 24. aprila.

Nosilac i prvi na listi je lider demokrata Bojan Pajtić, koji je poručio da će građani Srbije izaći na izbore i da će to biti čin odbrane njihovog samopoštovanja i dostojanstva.

Na listi „Za pravednu Srbiju – Demokratska stranka“ su, pored DS, Nova stranka, Pokret za Krajinu, Zajedno za Šumadiju, Zajedno za Srbiju, Demokratski savez Hrvata u Vojvodini.

B92 nezvanično saznaje prvih 20 ljudi na listi DS: Pajtić, Mićunović, Vučković, Ješić, Božović, Ćirić, Videnović, Stevanović, Živković, Petrović, Jerkov, Milojčić, Nikolić, Marjanović, Žigmanov, Milisavljević, Martinović, Kuzmanović i Milošević.

Među njima nema ličnosti koje su van politike.

Koalicioni partneri - Srbija izbori

Lider DS Bojan Pajtić poručio je da su građani Srbije u protekle četiri godine otkako je SNS na vlasti, poniženi i osiromašeni.

Prema njegovim rečima, period vlasti Aleksandra Vučića obeležila je nepravda, a najveća nepravda učinjena ne je penzionerima kojima su smanjena primanja.

Demokratska stranka na vanrednim parlamentarnim izborima nastupa pod sloganom “Živeti sad”, istakao je Pajtić i naveo da pametni više ne smeju da se sklanjaju i da se ne može dozvoliti da sadašnja vlast ponižava građane i u naredne četiri godine.

Demokratska stranka je sakupila 11.844 potpisa i druga je partija koja je posle SNS predala listu za vanredne parlamentarne izbore zakazane za 24. april.

Podsećamo, predsednik Demokratske stranke (DS) i pokrajinski premijer Bojan Pajtić ocenio je da rezultati predstojećih izbora zavise od izlaznosti.

On je apelovao na građane da u što većem broju glasaju jer su, kako je ocenio, ti izbori „poslednji voz za pravednu Srbiju“.

Pajtić je ocenio da, uprkos rezultatima istraživanja javnog mnjenja po kojima naprednjaci imaju veliku prednost, vlast SNS podržava četvrtina ukupnog broja birača, što je manje nego što je imao Slobodan Milošević kada je otišao sa vlasti.

„Ako pogledate listu SNS-a za izbore, videćete da na njoj ima najmanje članova ove partije. S ovakom listom, u novom parlamentu neće biti ni 85 članova SNS-a. U tom bosanskom loncu nalaze se i protivnici i zagovornici NATO i američki đaci i najveći rusofili i ultralevica i krajnja desnica, prezimena s poternica i svašta na gomili. To je takva papazjanija kakva nije zapamćena u političkom životu Srbije“, rekao je Pajtić u intervjuu za Politiku.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here