Home Izbori DS predala listu RIK

DS predala listu RIK

187
0
Demokratska stranka - Srbija izbori
Foto: B92

Beograd — Demokratska stranka predala je RIK-u listu kandidata za poslanike za vanredne parlamentarne izbore 24. aprila.

Nosilac i prvi na listi je lider demokrata Bojan Pajtić, koji je poručio da će građani Srbije izaći na izbore i da će to biti čin odbrane njihovog samopoštovanja i dostojanstva.

Na listi „Za pravednu Srbiju – Demokratska stranka“ su, pored DS, Nova stranka, Pokret za Krajinu, Zajedno za Šumadiju, Zajedno za Srbiju, Demokratski savez Hrvata u Vojvodini.

Listu je u subotu RIK predala i Srpska napredna stranka.

Podsećamo, predsednik Demokratske stranke (DS) i pokrajinski premijer Bojan Pajtić ocenio je da rezultati predstojećih izbora zavise od izlaznosti.

On je apelovao na građane da u što većem broju glasaju jer su, kako je ocenio, ti izbori „poslednji voz za pravednu Srbiju“.

Pajtić je ocenio da, uprkos rezultatima istraživanja javnog mnjenja po kojima naprednjaci imaju veliku prednost, vlast SNS podržava četvrtina ukupnog broja birača, što je manje nego što je imao Slobodan Milošević kada je otišao sa vlasti.

„Ako pogledate listu SNS-a za izbore, videćete da na njoj ima najmanje članova ove partije. S ovakom listom, u novom parlamentu neće biti ni 85 članova SNS-a. U tom bosanskom loncu nalaze se i protivnici i zagovornici NATO i američki đaci i najveći rusofili i ultralevica i krajnja desnica, prezimena s poternica i svašta na gomili. To je takva papazjanija kakva nije zapamćena u političkom životu Srbije“, rekao je Pajtić u intervjuu za Politiku.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here