Home Izbori Ozvaničena „kolona“ na čelu sa DS

Ozvaničena „kolona“ na čelu sa DS

80
0
Koalicioni sporazum - Srbija izbori
Foto: B92

Beograd — U sedištu DS potpisan je koalicioni sporazum i predstavljen slogan koalicije na čelu sa DS za vanredne parlamentarne izbore.

Lista na kojoj će se pored Demokratske stranke naći Nova stranka, Zajedno za Srbiju, Zajedno za Šumadiju, Pokret za Krajinu i Demokratski savez Hrvata u Vojvodini.

Zvanično je potvrđeno da će se lista zvati “Za pravednu Srbiju – Demokratska stranka“, a slogan liste je “Za pravednu Srbiju, da živimo normalno, da živimo sada“.

Potpisivanju sporazuma prisustvovali su predsednik DS Bojan Pajtić, lider Nove stranke Zoran Živković, kao i predsednici političkih organizacija Zajedno za Srbiju, Zajedno za Šumadiju, Pokret za Krajinu i Demokratski savez Hrvata u Vojvodini, Dušan Petrović, Veroljub Stevanović, Boško Ničić i Tomislav Žigmanov, kao i funkcioneri DS Dragoljub Mićunović i Vesna Marjanović.

Ranije je najavljeno da će prvi na listi biti Bojan Pajtić, a slede Dragoljub Mićunović, Nataša Vučković, Goran Ješić, Balša Božović i Gordana Čomić.

Koalicioni partneri dobili su po dva mandata u prvih 29. Na listi će, tako, biti i Zoran Živković i još jedan kandidat iz Nove stranke, najverovatnije Vladimir Pavićević ili Vesna Rakić Vodinelić.

Dva mandata dobila je i Zajedno za Srbiju Dušana Petrovića, a njihovi kandidati zauzeće 11. i 22. mesto na listi. Kandidati za poslanike biće i Veroljub Stevanović iz Zajedno za Šumadiju i Boško Ničić, Pokret za Krajinu.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here