Home Izbori Nikolić: Želim da pobedi ideja koja je dobra za Srbiju

Nikolić: Želim da pobedi ideja koja je dobra za Srbiju

79
0
Tomislav-Nikolic-obraca-se-novinarima
Foto: Darko Ćirkov

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić kaže da će se prilagoditi Vladi koja će biti formirana nakon parlamentarnih izbora. Ističe da je njegov politički stav da moraju da se nastave reforme koje je započela Vlada 2012. i koje donose dobro Srbiji.

Nakon raspisivanja vanrednih parlamentarnih izbora, predsednik Srbije Tomislav Nikolić odgovarao je na pitanja novinara.

Rekao je da izbori ne zavise od toga da li predsednik misli da treba da ih bude ili ne.

„Od časa kada je vlada odlučila, moj stav nije važan – poštujem Ustav i zakon. Ispunjeni su svi uslovi za raspisivanje i ja sam ih raspisao. Niko nije trebalo da me ubeđuje, samo da dokaže da li su ispunjeni zakonski uslovi“, rekao je predsednik.

Nikolić ističe da želi da pobedi SNS, jer smatra da bi se mnogo toga lošijeg dešavalo ako aktuelna vlast ne obezbedi većinu.

„Sam procenjujem šta je za Srbiju najbolje, nije više stvar hoću li moći sa nekom drugom vladom da sarađujem, svakoj ću se prilagoditi“, rekao je Nikolić i poručio da se niko neće usuditi da „završi posao“ osim SNS-a.

Na pitanje novinara šta bi krenulo na loše ako ne pobedi SNS, kako je predsednik ranije rekao, Nikolić odgovara da vlast bez naprednjaka sigurno ne bi mogla da nastavi reforme.

„Imali smo preživljavanje vlasti do 2012, od 2012. vlade koje su se odlučile da rade za Srbiju, pa makar imale lošije rezultate na izborima. Moj politički stav i političko mišljenje je da je očigledno da moraju da se nastave reforme koje je započela vlada 2012. i 2014. i koje donose dobro Srbiji“, poručio je predsednik.

Kaže i da je bilo očigledno da se protekle četiri godine nije mešao u rad vlade. Priseća se kako je bilo dok je bio u opoziciji.

„Bavim se politikom 26 godina, 22 sam bio u opoziciji. Uvek sam bio za vanredne izbore, uvek sam mislio da su nedovoljno sposobni u opoziciji oni koji su protiv izbora i da ne razumeju osnovne postavke bavljenja politikom“, kaže Nikolić.

Ponavlja da očekuje fer i demokratske izbore.

„O regularnosti može da se govori kada se dese neregularnosti, a nema prezumpcije, jer vam se čini da izbore ne možete da dobijete. Izbori će biti regularni, demokratski“, rekao je Nikolić istakavši da su izborne komisije u lokalnim samoupravama sastavljene od članova svih poslaničkih ili odborničkih grupa.

Na pitanje novinara da li će učestvovati u kampanji, Nikolić je rekao da ga neće biti sramota da pruži pomoć SNS-u ako mu to zatraže.

Na konstataciju da je u medijima kampanja već počela, predsednik odgovara:

„Samo mene ne pitajte kako se mediji u Srbiji ponašaju prema ljudima. Ne znam da li ima predstavnika redakcije koja se nije ogrešila o mene, a nikada ne govorim protiv vas i vi mislite da je to moja slabost. Bar da ste mi našli neku grešku, da sam kao predsednik države napravio nešto što nije dobro za Srbiju. Naslovne stranice posvećene meni mogle bi u tekstu da imaju jednu rečenicu. Teksta nema pa se prave naslovne fotografije preko cele stranice.“

Dodaje da današnji predstavnici opozicije imaju mnogo manje razloga da se žale na pisanje medija nego Predsednik Republike.

„Želim da pobedi ideja za koju mislim da je dobra za Srbiju i na to imam prava“, zaključio je Nikolić.

Izvor: RTS http://www.rts.rs

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here