Home Izbori Ružić: Nismo spremni da razgovaramo sa ostacima DOS-a

Ružić: Nismo spremni da razgovaramo sa ostacima DOS-a

77
0

Preuranjeno je da pričamo u kojoj ćemo se poziciji naći posle izbora, ali koja god to pozicija da bude, Socijalistička partija Srbije (SPS) će sigurno igrati značajnu ulogu na političkoj sceni Srbije, izjavio je potpredsednik socijalista Branko Ružić Sputnjiku.

On je konstatovao da je počela izborna trka i istakao da su svi svima protivnici, pa i oni koji su sada partneri u vlasti.

I dok proevropska opozicija još lupa glavu da li ići u jednoj ili u dve kolone, naprednjaci, koji se za sada najbolje kotiraju, ne mogu da otvore vrata od onih koji bi sa njima, rekao je Ružić.

On je istakao da je jedina stranka koja još „nije raspoređena“, a koju spominju i jedni i drugi jeste i najstarija stranka na političkom nebu Srbije — Socijalistička partija Srbije.

Da li će se posle izbora nastaviti saradnja sa SNS, ili će posle 25 godina na vlasti socijalisti otići u opoziciju, zavisiće od mnogo toga, ali pre svega od volje naroda, rekao je Ružić.

„SPS je prošao sva agregantna stanja“

Ružić je rekao da je „SPS prošao sva agregatna stanja“ i podseća da je ta stranka u prethodnih četvrt veka uvek bila vođena interesima građana.

Prema njegovim rečima, činjenica je da je SPS u svim prelomnim trenucima, posebno od 2000. godine, uvek bila na strani legitimiteta koji je i dolazio od građana, zbog čega su uvek bili i opredeljeni za stratešku viziju razvoja Srbije u svim sferama.

Ružić je rekao da SPS nije spreman da razmišlja o saradnji sa ostacima ranijeg DOS, sa liderima koji nemaju viziju, već interes da izbore zamene za mrvicu vlasti.

Smatramo da takva vlada, ko god nju sa sadašnjom opozicijom pravio, ne bi nastavila reforme i realizaciju strateških ciljeva, već bi to bila vlada trulih kompromisa koja građanima ne bi donela ništa dobro, ocenio je on.

Naša državotvorna orijentacija je, kako je istakao, komplementarna i državnoj orijentaciji sadašnjeg premijera Vučića, istakao je Ružić i dodoao da očekuje, da će dve ozbiljne političke partije pregovarati o saradnji posle izbora, 24. aprila.

Izvor: N1 http://rs.n1info.com/

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here