Home Kragujevac OBRAČUN NA DNU: Polovina članova Pokreta socijalista u Kragujevcu prelazi u Zavetnike

OBRAČUN NA DNU: Polovina članova Pokreta socijalista u Kragujevcu prelazi u Zavetnike

180
0
PS-Zavetnici Kragujevac - Srbija izbori
Foto: http://izborikg.com/

Kako saznajemo iz dobro obaveštenih izvora kragujevački Pokret socijalista potresa skandal širokih razmera, što podrazumeva nagli odliv članstva i borbu frakcija. Naime, Pokret socijalista je odlučio da na izbore ide samostalno, ali ta odluka se već u prvih nekoliko sati pokazala kao pogrešna. U partiji je nastao sukob oko pozicioniranja na izbornoj listi i pitanja reakcije na sporazum sa NATO paktom, pa je gotovo polovina prekaljenih članova ove stranke u Kragujevcu odlučila da pristupi Zavetnicima, dok se manji deo (onaj sa “vanstranačkim zaslugama”) uzda u poverenje kragujevačkih naprednjaka.

Sukob koji u kragujevačkom gradskom odboru tinja godinama, najpre je pretio da eskalira pre oko 2 godine, kada je iz partije izbačena Drage Lubarda, jedna od najaktivnijih članova, govori izvor iz ove partije i lider frakcije koja se otcepljuje. Tada je mir u kući kupljen novcem, ali danas je situacija nešto drugačija. Dragan Popović, inače pravosnažni osuđenik za krivična dela zloupotrebe službenog položaja i falsifikovanje službene isprave (presuda br: K – VII 1745/09) želi da promoviše nove kadrove, za čije je bildovanje izdvojeno ko zna koliko i čijih para, što je kod drugih izazvalo revolt, a osim poremećenih ličnih odnosa smeta im i odustajanje od programske deklaracije, koja je ostala samo mrtvo slovo na papiru. I dalje se zovemo drugovima, ali sa drugarstvom je gotovo, zaključuje naš izvor.

Duboko ispod cenzusa

Koliko samostalan izlazak na izbore Pokreta socijalista kome donosi, a kome odnosi, govore rezultati istraživanja biračkog tela koje je sprovedeno početkom februara i koje je neumoljivo. Ako bi se na ovim izborima ponovila izlaznost iz 2012. godine, Pokret socijalista osvojio bi čak 550 glasova, dok potencijalno veća izlaznost taj broj značajno umanjuje. No, nakon odliva članstva, jasno je da će Popović i kragujevački Gradski odbor Pokreta socijalista od cenzuza biti udalajeni svetlosnim godinama, tako da im neće pomoći ni već pripremljeni paketi namenjeni za podmićivanje siromašnih, čije je poreklo, takođe pod velikim znakom pitanja. Ono što je sigurno, to je da Zavetnici zadovoljno trljaju ruke i bez svoje krivice polako ali sigurno ukrupnjavaju svoje članstvo i biračko telo, što će im doneti bolje pozicije na budućoj koalicionoj listi, obzirom da se i oni nalaze daleko ispod cenzusa.

Izvor: http://izborikg.com/

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here