Home Izbori Mihajlović: Postoji mogućnost da SPS ode na stranu opozicije

Mihajlović: Postoji mogućnost da SPS ode na stranu opozicije

75
0

Potpredsednica Srpske napredne stranke (SNS) Zorana Mihajlović je izjavila da su poslednji dogadaji pokazali da postoji mogućnost da socijalisti pređu na stranu opozicije, a protiv SNS, ukoliko budu „jezičak na vagi“ i glas koji odlučuje o vlasti posle izbora.

Mihajlović je za Večernje novosti kazala da zamera predsedniku Socijalističke partije Srbije Ivici Dačiću što nije reagovao kad su funkcioneri te partije Milutin Mrkonjić i Predrag Marković napadali i Vladu Srbije i SNS.

„Na sam pomen raspisivanja izbora videli smo kako se mnogi, ne samo opozicija, udružuju protiv SNS i Vučića. Videli smo i da mogu u jednom danu da se ujedine i razjedine i da mogu da sarađuju ekstremna desnica i proevropske snage samo da bi bili protiv nas“, istakla je Mihajlović.

Na pitanje da li je cilj naprednjaka da posle izbora sami formiraju vladu, ona je kazala da to SNS nije htela ni pre dve godine i da je njena odgovornost, kao najjače stranke, da okupi što više ljudi kako bi se postigao cilj:moderna, evropska i pristojna Srbija.

„Ko je za to dobrodošao je“, istakla je Mihajlović.

Ona je rekla da je SPS, kad se posmatra politička scena Srbije, za SNS najmanje loša opcija za pravljenje postizborne koalicije.

„Ali to ne znači da će SPS biti rešenje za koaliciju, jer kad god se donose teške i nepopularne odluke, funkcioneri SPS ih ne brane. PUPS je više branio tešku oduku o penzijama nego SPS, koji je mirno ćutao“, rekla je Mihajlović koja i potpredsednica Vlade Srbije.

Izvori: N1 http://rs.n1info.com/

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here