Home Izbori Od udružene opozicije ostao samo haštag

Od udružene opozicije ostao samo haštag

86
0
Opozicija - Srbija izbori
Foto: N1

Dan pošto su pregovori između DS-a, SDS-a i LDP-a propali, još je nejasno šta je pravi razlog. Odluku da izađe iz pregovora donela je Demokratska stranka, tvrdi zbog građana; Boris Tadić demantuje navode pojedinih medija da je raspodela mandata razlog što će demokratska opozicija na izbore u dve kolone.

Od Demokratske Srbije, kako je trebalo da bude naziv zajedničke liste DS-a, SDS-a i LDP-a, ostao je samo takozvani haštag na društvenim mrežama, gde jedni pozdravljaju odluku demokarata da ne ide s Tadićem i Jovanovićem, a drugi žale što će opozicija na izbore ipak u dve kolone.

Boris Tadić spada u ove druge, jer veruje da bi jedna kolona imala bolji izborni uspeh. Tvrdi: laž je da je problem nastao oko raspodele mandata, naprotiv, sporazum o zajedničkom izlasku ujutru je bio potpisan, ali se tokom dana DS predomislio.

“DS nije prihvatila taj predlog i sva pitanja zašto nemamo jedinstvenu listu idu njoj ne idu nama”, kaže Tadić.

N1: Šta su vam rekli nesuđeni partneri iz DS-a, zašto im niste dobri? Sigurno su vam dali neko objašnjenje?

Tadić: Ne, nama su rekli da smo dobri, ali sve ostalo pitajte njih da vam ja ne bih prenosio tuđe stavove

N1: Dobri ste im, ali svejedno neće sa vama?

Tadić: Nisu oni imali primedbe na SDS

N1: Je l to znači da su imali primedbe na LDP?

Tadić: Pa vidite iz njihovih javnih nastupa šta je bio razlog za izlazak iz ovih razgovora ))

Nesuđeni koalicioni partneri očito poštuju neformalni dogovor o međusobnomm nenapadanju, pa ne otkrivaju šta je kome smetalo kod onog drugog. Nema potvrde spekulacija da Bojan Pajtić za dogovor s Tadićem i Jovanovićem nije imao podršku svoje partije.

“Naša odluka je da slušamo šta ljudi u Srbiji žele, a ne da se pregovara o mandatima ili da se razgovara o funkcionisanju buduće, trenutne ili bilo kakve koalicije. Izlaznost na republičkim, pokrajinskim i lokalnim izborima je ključ za dobru buudućnost Srbije, da biste izašli – morate imati različitu ponudu”,, kaže Godana Čomić iz DS-a.

Juče razočaran, ali ne i ljut, danas Čedomir Jovanović ne otkriva detalje neuspešnih pregovora. Ponavlja samo da i bez Demokratske stranke, cilj ostaje isti – suprotstaviti se koaliciji Aleksandra Vučića.

Izvor: N1 http://rs.n1info.com

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here