Home Izbori Propali pregovori Zukorliićeve i Ugljaninove stranke o koaliciji

Propali pregovori Zukorliićeve i Ugljaninove stranke o koaliciji

212
0
Koalicija BDZS SDA Sandžaka - Srbija izbori
Foto: RTV

NOVI PAZAR – Bošnjačka demokratska zajednica Sandžaka (BDZS) saopštila je večeras da su pregovori o predizbornoj koaliciji sa Strankom demokratske akcije (SDA) Sandžaka propali.
U saopštenju ove partije, bliske glavnom muftiji Islamske zajednice u Srbiji Muameru Zukorliću, navedeno je da razgovori nisu uspeli jer su za SDA Sandžaka bili neprihvatljivi principi jedinstva Islamske zajednice i formiranje koalicije na svim nivoima.

„Za BDZS jedinstvena Islamska zajednica predstavlja stožerni princip pomirenja i jedinstva Bošnjaka, a koalicija na svim nivoima značila bi puno, a ne selektivno, pomirenje“, navedeno je u saopštenju.

Ova stranka javnosti je predstavila i platformu koju je koristila za pregovore sa SDA Sandžaka, a koja se sastoji od sedam suštinskih i četiri formalna načela.

Među suštinskim načelima su jedinstvo Islamske zajednice, borba za rešavanje ustavnog statusa Bošnjaka, rešavanje statusa Sandžaka kao evropske prekogranične regije i ostvarivanje punog bošnjačkog nacionalnog pomirenja.

Formalni principi su podrazumevali uspostavljanje sveopšte koalicije, uspostavljanje pune saradnje u Bošnjačkom nacionalnom veću, kao i način određivanja izborne liste i podele vlasti.

Izvor: RTV http://www.rtv.rs/

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here