Home Izbori Mihajlović: SNS nema razloga da strahuje od desnice Rašković Ivić: Naprednjaci se...

Mihajlović: SNS nema razloga da strahuje od desnice Rašković Ivić: Naprednjaci se boje rasta našeg rejtinga

96
0

Beograd – Potpredsednica Vlade i Srpske napredne stranke Zorana Mihajlović ocenila je juče da SNS nema razloga da strahuje od desničarskih partija, jer će se građani opredeljivati prema rezultatima rada vlade. Ona se, kako prenose elektronski mediji, zapitala da li građani hoće da vide kako ih predsednica DSS Sanda Rašković Ivić vodi u izolaciju. DSS je reagovala saopštenjem, u kome se tvrdi da Mihajlovićeva ovakve izjave daje „u strahu od rasta rejtinga“ desnice.

„Rezultati su ono što opredeljuje gde ćemo biti i mislim da niko od nas ne treba da se plaši. Pred građane izlazimo sa onim što smo uradili“, poručila je Mihajlovićeva u izjavi Tanjugu.
Upitana da li se plaši dobrog rezultata desničarskih stranaka na izborima, Mihajlovićeva je rekla da građani treba samo da pogledaju koji su rezultati svih stranaka i da razmišljaju koga žele da vide kao predsednika vlade.

Hoćemo li da vidimo Sandu Rašković Ivić, koja nas sigurno vodi u izolaciju kao premijer Srbije, upitala je Mihajlovićeva i dodala: „hoćemo da vidimo Boška Obradovića, koji se zaklanja iza porodice i dece, a suštinski zagovara izolaciju Srbije i sankcije“.

„Hoćemo li da vidimo Tadića, koji je vodio i Savet za infrastrukturu, a za njegovo vreme se gradilo 15 kilometara puta, ili hoćemo Pajtića, koji je praktično smanjio plate i povećao nezaposlenost u Vojvodini? Ili hoćemo da vidimo one koji su za dve godine izgradili preko 100 km puta i koji imaju viziju gde treba da ide Srbija, a tu pre svega mislim na SNS i premijera Vučića“, poručila je Mihajlovićeva.

„Izjava Zorane Mihajlović, potpredsednice Vlade Srbije i Srpske napredne stranke, da će Sanda Rašković Ivić kao premijer voditi zemlju u izolaciju predstavlja novu besmislicu izrečenu u strahu režima od rasta rejtinga koalicije DSS i pokreta Dveri. Koalicija DSS-Dveri nije za bilo kakvu izolaciju, naprotiv, zalaže se za saradnju sa svim državama sveta, ali je protiv ulaska Srbije u Evropsku uniju i NATO, jer to nije u nacionalnom, državnom i ekonomskom interesu Srbije i građana“, saopšteno je iz DSS.

Dodaje se da DSS u potpunosti podržava nastojanje Zorane Mihajlović da se građani na izborima opredeljuju na osnovu rezultata rada. „U tom slučaju SNS će doživeti politički debakl, jer su četvorogodišnji rezultati njene vladavine porazni. Vlast Srpske napredne stranke na čelu sa Aleksandrom Vučićem potpisala je Briselski sporazum kojim gasi institucije države Srbije na Kosovu i Metohiji, omogućila je izbor Hašima Tačija za predsednika samoproglašene države Kosova, a prihvatanjem sramnih sporazuma uvukla NATO u Srbiju“, navodi DSS.

Izvor: Danas http://www.danas.rs/

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here