Home Izbori “Pokret za Preokret” izlazi na izbore u Nišu

“Pokret za Preokret” izlazi na izbore u Nišu

148
0

Nastao kao bunt jednog čoveka, “Pokret za Preokret” koji je formirao bivši poslanik SDS-a Janko Veselinović, polako širi svoju mrežu, ali i koalicioni potencijal po Srbiji. Biće na izbornoj listi lokalnih izbora u Nišu.

Posle tribine koju je pre nekoliko dana održao u Nišu, Veselinović je najvećem gradu juga Srbije potpisao sporazum sa Mrežom nevladinih organizacija. To je, kako kažu u pokretu, strateška, a ne politička saradnja, a takvi sporazumi postoje i sa Udruženjem sindikata penzionera i Udruženjem bankarskih klijenata „Efektiva“.

U mreži se nalazi 10 organizacija u okviru kojih su organizacije nacionalnih manjina, sportska udruženja, udruženja koja se bave zaštitom životne sredine i udruženja koja se bave mladima – piše u saopštenju “Pokreta”.

Najavljuju da izlaze na lokalne izbore u Nišu jer je gradu na Nišavi koji je, kako kažu, uništila nekompetentna aktuelna vlast, potreban preokret.

Niš može biti čist, uređen i pre svega grad nasmejanih ljudi. Niš mora da bude turistička destinacija. U Nišavskom okrugu bi samo u oblasti reciklažne industrije u naredne tri godine moglo da se zaposli više od 10 hiljada ljudi – kaže predsednik Gradskog odbora Nemanja Stojiljković.

U ovom pokretu su otvoreni i za potencijalne koalicione dogovore sa drugim strankama, ali pod uslovom da su potencijalni koalicioni partneri spremni da potpišu sporazum kojim se obavezuju da nakon izbora neće sarađivati sa Srpskom naprednom strankom.

“Niš bez nezaposlenih”

Platforma sa kojom ova politička organizacija izlazi na predstojeće lokalne izbore je “Niš bez nezaposlenih”, a očekuju da im u sporovođenju njihovih ideja, kako kažu, pomognu Nišlije.
Trenutno Gradski odbor, koji je formiran krajem jula prošle godine, ima 328 članova, a pored Stojiljkovića koji je predsednik, funkciju zamenice obavlja Irena Igić.

Pored privrednog rasta, u Pokretu ističu značaj turističkog potencijala Niša koji bi trebalo iskoristiti i koji bi, kako kažu, mogao u kratkom vremenskom roku da zaposli i do 3.000 ljudi.

Izvor: Južne vesti http://www.juznevesti.com/

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here