Home Beograd Mali kaže da se ne boji izbora, ali ne želi da ih...

Mali kaže da se ne boji izbora, ali ne želi da ih raspiše

156
0

Opozicione političke partije u Beogradu, među kojima i one ideološki suprotstavljene, poput DS-a i DSS-a, neki pokreti, udruženja penzionera, ali i inicijativa „Ne davimo Beograd“ zajedno imaju isti zahtev – da gradonačelnik Siniša Mali podnese ostavku i raspiše izbore i u Beogradu.

Iako tvrdi da se izbora ne boji, gradonačelnik ne planira da vanredno testira mišljenje građana o sebi i svom radu. Na Trci za mir, gradonačelnik Beograda u ulozi posmatrača. Posmatrač će, po svemu sudeći, ostati i u izbornoj trci, jer će se glasati u svih 17 beogradskih opština, ali ne i u gradu.

„Zašto to isto ne uradi i gradonačelnik Beograda Siniša Mali, apsolutno nam nije jasno i ne znamo zašto se boji izbora u Beogradu?“, pita se Balša Božović, DS.

„Apsolutno se ne bojimo da ih raspišemo, postoje izbori u 17 beogradskih opština, preko milion i po glasača će glasati da li radimo dobro ili ne“, rekao je gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

„Pa ako su sigurni u svoju pobedu, nema razloga da i Beograd ne krene na izbore“, smatra Mihajlo Radović, Udruženje sindikata penzionera Srbije.

To kažu penzioneri, ne zato što, kako kažu, dele ideološke stavove s opozicijom, već zato što tvrde da penzioner u Beogradu nikada nije gore živeo.

„Svi mogući načini za skidanje kože, kako je to svojevremeno Vučić rekao penzionerima, iskorišćeni su maksimalno, mada ja mislim da su oni „kreativni“ i da će oni još toga raditi na „skidanju kože“, rekao je Radović.

Opozicija, s druge strane, veruje da bi Mali izgubio izbore u Beogradu, posle svih afera koje se vezuju za njega lično, ali i za projekte koje vodi.

„Posle učestvovanja u prevari veka zvanoj Beograd na vodi, nakon odnosa komunalne policije prema Beograđanima, smatramo da bi gradonačelnik napokon mogao nešto dobro da uradi za Beograd i da podnese ostavku“, kaže Božović.

„Sećamo se njihovih puzzle gradova, njihovih replika Terazija, podzemnih kontejnera koji sada ruže Beograd. To su projekti koje su oni ostavili ovom gradu, mi sad njihove greške ispravljamo“, odgovara Mali.

Ovaj ideološki miks koji zajedno, između ostalih, čine DS, DSS, Nova stranka i Pokret za preokret, penzioneri, ali i aktivisti „Ne davimo Beograd“, nije predizborna platforma, niti će, kažu, biti, jer im je malo toga zajedničko, ali ako nešto jeste, jeste stav o Beogradu na vodi.

Duž autotputa, na gotovo svaka dva kilometra nalazi se znak koji vozače upućuje na to koliko su udaljeni od Beograda na vodi. Želi li većina Beograđana u istom smeru? Opozicija, neka udruženja građana, ali i neke nevladine organizacije smatraju da je ovaj znak jasan putokaz da volju Beograđana treba proveriti i na izborima.

Izvor: N1 http://rs.n1info.com

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here