Home Izbori VP: Bićemo parlamentarna stranka nakon izbora!

VP: Bićemo parlamentarna stranka nakon izbora!

179
0

Najmanje dve kolone proevropske opozicije bi obezbedile veći broj glasača na biračkim mestima, što bi u velikoj meri smanjilo uticaj aktuelnog režima na predstojećim izborima. Dvehiljadita godina je daleko iza nas i mi smo danas dužni ponuditi mnogo više od parole “Dole Vučić” i pokušaja da se svi zajedno “potrpamo” u vreću bez dna, izjavio je na sednici predsedništva predsednik VP Aleksandar Odžić.

Članovi predsedništva Vojvođanske partije obeležili su ovom prilikom Dan zastave Vojvodine 27. februar 2016.
Na jučerašnjoj VIII sednici predsedništva VP donete su sledeće odluke:
1. Vojvođanska partija će učestvovati na lokalnim, vojvođanskim i mogućim parlamentarnim izborima 2016. godine.
2. VP neće i ne može sarađivati sa strankama aktuelnog režima, kao ni sa strankama srbijanske desnica ni pre, ni posle izbora.
3. Nastaviti razgovore sa poslednjeg sastanka stranaka demokratske opozicije oko nastupa na predstojećim parlamentarnim izborima, a na kom je prisustvovao i predsednik VP Aleksandar Odžić.
4. Okupiti stranke nacionalnih zajednica, udruženja i pojedince iz Vojvodine, sa kojima VP sarađuje duži niz godina i sa kojima su već vođeni razgovori, a sve u cilju eventualnog formiranja vojvođanskog opozicionog bloka koji bi nastupio na pokrajinskim i lokalnim izborima kao koalicija svih nacionalnih zajednica Vojvodine.

Izvor: Press služba Vojvođanske partije

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here