Home Izbori Socijalisti i Zeleni Srbije idu zajedno na izbore

Socijalisti i Zeleni Srbije idu zajedno na izbore

130
0
ivica-dacic
Foto: Darko Ćirkov

Socijalistička partija Srbije i Zeleni Srbije danas su se dogovorili o zajedničkom izlasku na predstojeće izbore na svim nivoima, saopštili su danas predsednici ovih stranaka Ivica Dačić i Ivan Karić.

Njih dvojica su na zajedničkoj konferenciji za novinare istakli da socijalisti i zeleni dele zajedničke programske ideje i da su ovakve koalicije uobičajene na evropskom nivou.

„Reč je o bliskim ideologijama i o programima socijal-demokratskog opredeljenja“, kazao je Dačić.

On je naveo da će na zajedničkoj listi biti i Jedinstvena Srbija, a da socijalisti nisu mnogo izgubili odlaskom Partije ujedinjenih penzionera Srbije iz njihove koalicije.

„Da su svi penzioneri glasali za PUPS mi bismo na proteklim izbora imali milion i po glasova“, kazao je Dačić i dodao da bivšim partnerima iz PUPS-a ne zamera to što su rešili da se udruže sa Srpskom naprednom strankom, već način na koji su to učinili, neobaveštavajući socijaliste o takvoj odluci.

Lider socijalista je rekao da je ta stranka spremna za izbore i da bi tokom sledeće nedelje trebalo da imaju gotovu listu kandidata.

Predsednik zelenih Srbije Ivan Karić rekao je da je odluku o zajedničkom izlasku na izbore sa socijalistima podržalo 95 odbora Zelenih širom Srbije.

„Za nas nema dileme“, kazao je Karić i dodao da će se Zeleni sa socijalistima zajedno boriti za rešenje problema „malih“ ljudi.

Najavljeno je i da će Karić od sutra postati i član poslaničkog kluba SPS-a.

Izvor: N1 http://rs.n1info.com

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here