Home Beograd Opozicija traži ostavku Malog i izbore u Beogradu

Opozicija traži ostavku Malog i izbore u Beogradu

120
0

Predstavnici opozicionih stranaka, organizacija i pokreta, Demokratske stranke, Demokratske stranke Srbije, Zajedno za Srbiju, Nove stranke, Zelenih, Pokreta za Toleranciju, Udruženja sindikata penzionera Srbije, Inicijative Ne da(vi)mo Beograd i Pokreta za Preokret usaglasili su zaključke i zahtevaju vanredne izbore u Beogradu.

Osnovni zahtev gradskih opozicionih stanaka, pokreta i udruženja je ostavka Siniše Malog i raspisivanje vanrednih izbora za Skupštinu Grada Beograda u skladu sa zakonom.

Njihovi predstavnici su daglasni da će u slučaju neispunjenja tog osnovnog zahteva zatražiti podršku građana i uputiti inicijativu za raspuštanje gradske Skupštine i raspisivanje vanrednih izbora u Beogradu.

Oni su se dogovorili da održavaju različite vidove protesta, skupova i akcija i da se pristupi zajedničkom prikupljanju informacija za javnost o katastrofalnim rezultatima gradske vlasti od kraja 2013. godine do danas kao i da se o svim lošim odlukama i njihovim posledicama obaveštava javnost.

Gradski odbori opozicionih stranaka, pokreta i udruženja u Beogradu zahtevaju da vlast prestane sa pritiskom na medije u vezi sa izveštavanjem o lošim rezultatima gradske vlasti, kao i da medijima bude omogućeno da pravovremeno i istinito informišu Beograđane nezavisno od izborne kampanje.

Povodom usvajanja ovih zaključaka predsednik gradske organizacije Pokreta za preokret Vladimir Todić, domaćin sastanka izjavio j da je veoma važno jedinstvo opozicionih stranaka i pokreta, bez obzira na ideološka ubeđenja, kao i podrška značajnih nevladinih organizacija u Beogradu.

“Možda najbolji dokaz da smo osnovano zabrinuti za sudbinu Beograda je izveštaj svetske agencije specijalizovane za ljudske resurse i bezbednost po kojima je Beograd na drugom mestu evropskih prestonica po nebezbednosti, odmah iza Kijeva, zbog visoke korupcije, krađa i raznih vidova vandalizama“, naveo je on.

Potpredsednik Gradskog odbora Demokratske stranke Dragoslav Šumarac rekao je da je vlast SNS nesposobna i štetočinska.

“Beograd na vodi“ je klasičan primer kršenja zakona, korupcije i urbanističkih normi. Vlast u Beogradu ima izuzetno loše rezultate u oblasti socijalne politike gde su ugroženi penzioneri, porodilje, nezaposleni i druge ugrožene grupe“, rekao je Šumarac.

Predsednik Gradskog odbora DSS Uroš Janković ocenio je da „premijer Aleksandar Vučić uplašio izbora u Beogradu, jer je gradska vlast pokazala da radi protiv interesa Beograđana i istakao da nije postojao nijedan razlog da se izbori u prestinici ne raspišu, pošto će biti održani vanredni parlamentarni i lokalni izbori.“

Izvor: N1 http://rs.n1info.com

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here