Home Izbori Linta: Podržaćemo listu SNS na izborima

Linta: Podržaćemo listu SNS na izborima

102
0
Miodrag Linta - Srbija izbori
Foto: B92/ Tanjug

Beograd — Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta izjavio je da je postignut dogovor da Savez Srba iz regiona podrži na predstojećim izborima listu SNS.

„Savez Srba smatra da Vučić vodi ozbiljnu politiku čiji je cilj jaka i stabilna Srbija koja će omogućiti bolji život građana, koja je garant očuvanja Dejtonskog sporazuma i RS koja će pomoći opstanak Srba u BiH, Hrvatskoj i drugim državama regiona i aktivno se boriti za povratak oduzetih imovinskih,stečenih i drugih prava proteranih Srba“. istakao je Linta.

Kako se navodi u saopštenju Saveza, Linta podseća javnost i građane da je premijer Vučić učinio maksimalne napore da spreči usvajanje Rezolucije o Srebrenici u Savetu bezbednosti UN, čiji je cilj bio da se Srbima nametne kolektivna krivica, kao i da spreči prijem Kosova u Uneskom čime bi srpska kulturna i sakralna baština bila predata onima koji su je uništavali u martovskom pogromu 2004. godine.

Linta posebno ističe činjenicu da je aktuelna Vlada Srbije na čelu sa Vučićem prvi put od završetka građanskog rata u bivšoj Jugoslaviji obeležila Dan sećanja na progon i stradanje Srba u zločinačkoj akciji Oluja“centralnom državnom manifestacijom kod Sremske Rače i podržala mirnu šetnju proteranih Srba ulicama Beograda i održavanje Memorijalne akademije 5. agusta prošle godine u velikoj dvorani Sava centra, dodaje se u saopštenju.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here