Home Izbori Mladenović: Idemo u koaliciju sa Vučićem

Mladenović: Idemo u koaliciju sa Vučićem

94
0

BEOGRAD – Izvornu politiku DSS i Vojislava Koštunice za Vojvodinu lider DSS Sanda Rašković Ivić je zamenila onom koju vodi lider DS Bojan Pajtić i zato je došlo do našeg raskola, a sada i moguće koalicije između Sande Rašković Ivić i Pajtića, izjavio je lider Samostalnog DSS Andreja Mladenović.

„Dobili smo poziv predsednika SNS Aleksandra Vučića i zajedno s tom strankom, u njihovoj koaliciji, bićemo u aprilu na izbornim listama na svim nivoima, od republike, preko pokrajine, do lokala. Poziv za razgovore smo prihvatili i očekujem da ćemo ga finalizovati u narednih nekoliko dana“, rekao je u intervjuu novosadskom „Dnevniku“ Mladenović, čija je stranka ulazak u izbornu trku za pokrajinske i lokalne izbore pre nekoliko dana najavila formiranjem Gradskog odbora za Novi Sad.

Prema njegovim rečima, u Vojvodini DSS gotovo da više i nema organizacije, jer je deo odbora u Samostalnom DSS, a drugi tokom leta prešao u SNS.

Mladenović je dodao da je mali broj ljudi ostao u DSS, što pokazuje, bar što se tiče Vojvodine, da je ta stranka ostala bez politike i bez članstva. Bilo je to očekivano, jer se DSS okrenuo od onoga što je zastupao Koštunica, posebno kada je reč o Vojvodini.

On je kazao i da se Samostalnom DSS priklonio veliki deo opštinskih i gradskih odbora DSS, u celoj Srbiji, naravno i u samoj Vojvodini, gotovo ceo GO Beograd.

„Mi smo smatrali da je neophodno da dođe do promena u Vojvodini, da i Pajtić i DS posle toliko godina vladavine Vojvodinom i njenim gradovima treba da odu jer građani pokrajine traže promene“, dodaje Mladenović.

On smatra da je očigledno da Sanda Rašković Ivić i ono što je ostalo u izvornom DSS ide ka tome da se pravi neka naredna koalicija s Pajtićem i DS, što, kako je ocenio, deluje neverovatno.

„Zašto? Jer je upravo DSS pod vođstvom Vojislava Koštunice bio najsnažnija opozicija svemu onome što dešavalo s pokušajima stvaranja države u državi, a deo toga je i protivustavni Statut Vojvodine donet pod Pajtićem“.

Izvor: RTV http://rtv.rs

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here