Home Izbori Predstojeća kampanja ne sme biti izvor ekstraprofita državne televizije!

Predstojeća kampanja ne sme biti izvor ekstraprofita državne televizije!

213
0
SRS - Srbija izbori
Foto: SRS

Srpska radikalna stranka skreće pažnju javnosti da se, iako izbori još uvek nisu zvanično raspisani, na svim medijima već primećuje krajnje neravnopravan status vladajućih i opozicionih stranaka. Sigurni smo da će cena oglašavanja na televizijskim medijima u toku predizborne kampanje biti previsoka i da nijedna opoziciona stranka neće imati dovoljno novca za ovaj vid reklame.

Stav Srpske radikalne stranke je da se, makar na državnoj televiziji, mora obezbediti jednako prisustvo stranaka čije izborne liste budu proglašene.

Predlažemo da se napravi konsenzus svih stranaka i da se naloži državnoj televiziji, uz uslovljavanje izdvajanjem novca iz budžeta, da se svakoj stranci mora obezbediti određen broj sati za predstavljanje i određen broj minuta za emitovanje propagandnih spotova. Sve što se odredi kao minimum potreban za izvođenje ozbiljne i ravnopravne kampanje mora biti besplatno.

Državna televizija ne bi smela nikome da naplaćuje emitovanje propagandnih sadržaja u predizbornoj kampanji. Svako plaćanje RTS-u kao javnom servisu koji se finansira iz budžeta i od novca građana Republike Srbije bilo bi apsolutno nemoralno. Ne sme se dozvoliti da predstojeća izborna kampanja bude izvor ekstraprofita državne televizije.

Cilj predloga Srpske radikalne stranke je da volja građana bude što više uravnotežena i da ne zavisi od toga koliko ko novca potroši u predizbornoj kampanji.

Izvor: SRS

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here