Home Izbori Komlenović, od Jedinstvene Srbije do levice i nazad

Komlenović, od Jedinstvene Srbije do levice i nazad

103
0

Radoslav Komlenović ponovo je predsednik Jedinstvene Srbije (JS) za Rasinski okrug, nakon što je pre dve nedelje zbog neslaganja sa centralom partije napustio JS i pristupio Levici Srbije.

Komlenović je rekao da je odlazak iz JS bio greška, da je tada doneo „ishitrenu odluku posle nekih nesporazuma u stranci“ i da su nesporazumi, na obostranu sreću, prevaziđeni.

U Levici Srbije u Kruševcu smatraju da je njegov povratak u JS iznuđen postupak i da je Komlenović „popustio pred pretnjama i ucenama“.

„Nažalost, svedoci smo da su ljudi u Srbiji, a naročito u Kruševcu, u 21. veku, izloženi najbrutalnijim pretnjama i ucenama, upućenim njima lično i njihovim porodicama, samo zato što im se razlikuju politička uverenja i stavovi. Mi kao Levica Srbije žestoko osuđujemo ovakvu praksu“, rekao je koordinator Levice Srbije za Kruševac Vladan Mitić za Betu.

Mitić je upitao kako je sada Radoslav Komlenović dobar ljudima iz JS, podsećajući da su pre 15 dana tvrdili da je izbačen iz stranke jer je neovlašćeno izdavao stranačke prostorije i trošio stranačka sredstva i da će slučaj biti predat na ispitivanje nadležnim organima.

„Gospodo iz vlasti, kada ste lagali, danas ili pre petnaest dana? Ili gresi uopšte nisu bitni ako ste deo vladajuće strukture? Na ovom primeru iz JS vidimo svu licemernost i bahatost aktuelnog režima i obmane kojima se služi“, naveo je Mitić.

Pre dve nedelje, prilikom pristupanja Levici Srbije, Komlenović je rekao da je kriza u Kruševcu sve veća, da je šest fabrika otišlo u stečaj, da su smanjena davanja za porodilje, poljoprivredu i sport, po kojima je Jedinstvena Srbija bila prepoznatljiva, te da je zbog toga predlagao Gradskom odboru prelazak u opoziciju, ali je bivao preglasan.

Jedinstvena Srbija u Skupštini grada Kruševca ima pet odbornika i deo je vladajuće većine okupljene oko SNS, koju čine još i SPS i Samostalna Demokratska stranka Srbije – Pokret veterana.

Izvor: RTS http://www.rts.rs

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here