Home Izbori Stefanović: Dačić je jegulja srpske politike

Stefanović: Dačić je jegulja srpske politike

79
0

Ivica Dačić je jegulja srpske politike, on je godinama na vlasti a tvrdi da ni za šta nije odgovoran, smatra lider Levice Borislav Stefanović odgovarajući time na prozivke ministra spoljnih poslova zašto nije zatvorio ambasadu Libije 2011. godine kada je bio funkcioner MSP-a.

Dačić je naime juče upitao Stefanovića zašto nije, kada je bio politički direktor Ministarstva spoljnih poslova, zatvorio ambasadu u Libiji kada je rat počeo i kada su posle pada Gadafija Srbi bili označeni kao njegovi glavni saveznici.

“Dačić treba da pita Dačića”, rekao je Stefanović gostujući u Novom danu podsećajući da je te godine upravo Dačić bio prvi potpredsednik Vlade zadužen za spoljnu politiku i dodaje: “Zašto ne pita tadašnjeg ministar Vuka Jeremića i zašto on nije insistirao da se ambasada zatvori?”.

Odluke o zatvaranju je donosio ministar i Vlada Srbije naveo je Stefanović dodajući da u to vreme nije imao veze sa vođenjem MIP-a jer mu je je Vuk Jeremić oduzeo sva ovlašćenja i dao ih sebi i Zdravku Ponošu. “Ja sam vodio pregovore sa Prištinom 2011. godine”.

“Dačić nikad nije kriv ni za šta. On će sutra da priča kako nije smanjivao plate i penzije.. kako nije prodavao zemlju strancima, kako on nema veze sa onim što Vučić radi. To je radio u odnosu na Mirka Cvetkovića čiji je prvi potpredsednik bio, to je radio u odnosu na Borisa Tadića kome je bio najbliži koalicioni parner”, istakao je on.

Dodaje i da bi voleo da lider socijalista ne bude toliko osetljiv svaki put kad neko postavi pitanje i da ne upire prstom u one bivše. “To je video od Vučića”.

“Dačić pokušava da ponovo bude jegulja srpske politike a ja bih rekao da je on u suštini pobegulja – čovek koji beži od odgovornosti i istine. Ne bi je prepoznao da se sudari s njoim na ulici“, ističe Stefanović.

Stefanović ističe i da od stradanja dvoje srpskih diplomata u Libiji ne treba praviti političko pitanje već da treba pustiti nadležne organe da to istraže do kraja ali navodi i da se boji da se to neće desiti. “Ja ne tvrdim da su Dačić i Vučić lično odgovorni ali moramo da vidimo šta su oni radili tokom ove krize. Zašto se Vučić uopšte mešao u ovo, on je izlazio u javnost sa izjavama da će stvari biti rešeno”.

Levica blizu cenzusa

Govoreći o radu svoje stranke, Stefanović kaže da su do sada otvorili oko 70 odbora, da svakog dana obilaze neki drugi grad u Srbiji I da im prilazi veliki broj ljudi, mahom mladih.

“Vrlo smo blizu cenzusa i malo nam nedostaje jer Srbija mora da ima modernu levicu”, istakao je on navodeći da Levica Srbije pravi koaliciju sa građanima.

O koaliciji sa strankama i pokretima, on kaže da su do sada razgovarali sa 25 sindikalnih organizacija i pet manjih manjinskih stranaka a da će se narednih dana videti hoće li biti dogovora. “Razgovarali smo sa pokretom ‘Dosta je bilo’ Saše Radulovića i nije isključeno da ćemo razgovarati ponovo. Radulović je tada saopštio da nije zainteresovan jer želi da ide sam na izbore”.

Na pitanje kako se Levica Srbije finansira, Stefanović odgovar: “kao I ostali – od donacija članova”. Kako navodi, danas u Srbiji jedino SNS ima novca I dodaje da ta stranka ima dva miliona evra na tekućem računu plus ostalo što niko ne kontroliše.

Izvor: N1 http://rs.n1info.com

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here