Home Izbori „Stanari“: Nije nam interes da budemo vlast

„Stanari“: Nije nam interes da budemo vlast

233
0

Potvrđujući da su mnoge političke stranke nudile „saradnju“ niškom Udruženju predsednika skupština stanara, lider tog pokreta Saša Kostić kaže da će oni nastaviti da kritikuju vlast, ko god to bio.

Pojašnjavajući odluku da se ne kandiduju na izborima Kostić je u intervjuu „15 minuta“ rekao da je cilj tog udruženja da „natera vlast da radi svoj posao i da bude servis građana“.

Nama nije interes da budemo vlast, nego da aktuelnu vlast, koja god ona bila, nateramo da radi svoj posao i da bude servis građana – kaže Kostić.

Komentarišući optužbe predstavnika vlasti da se oni zapravo bave politikom, Kostić kaže da je to istina, ali da je razlika u motivima.

I to je osnovna razlika između nas i njih. Oni štite interese stranke i svoje lične, a mi isključivo interese građana okupljenih oko nas – kaže Kostić.

Iako nije želeo da navede imena Kostić je rekao da su predstavnici tog udruženja, koje predstavlja više od 40.000 građana, bili pod svakodnevnim pritiskom raznoraznih političara.

I vlast i opozicija su nas zvali i tražili da se nekom od njih priklonimo. Pokušavali su da stupe u kontakt sa nama preko prijatelja, poznanika,… Ja, recimo, poznajem mnoge političare po privatnoj liniji, pa su mimo posrednika kontaktirali sa mnom. Kontaktirali su preko raznih članova porodice naših članova – kaže Kostić.

Do kada će trajati protesti, da li se nešto menja u zahtevima „stanara“, šta će dalje biti sa cenama grejanja, možete pogledati u razgovoru koji je sa Kostićem vodila Jelena Canić.

„15 minuta“ Saša Kostić

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here