Home Izbori Šabački SDPS napustili članovi zbog pritisaka da idu sa SNS

Šabački SDPS napustili članovi zbog pritisaka da idu sa SNS

117
0
SDPS - Srbija izbori
Foto: www.sdpsrbije.rs

Članovi gradskog odbora Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) Rasima Ljajića u Šapcu napustili su tu stranku zbog, kako su naveli, pritisaka iz „centrale“ stranke u vezi koalicionih dogovora za predstojeće izbore.

Dosadašnji predsednik gradskog odbora Branko Filipović kazao je da je vrh stranke insistirao na saradnji na lokalnom nivou s Srpskom naprednom strankom, iako su već potpisani ugovori sa drugim strankama.

„Nedopustivo je da neko iz Beograda ili Loznice kreira koalicionu politiku u Šapcu. SDPS je pogazio slogan da su ‘Ljudi preči od reči’ i zato smo napustili stranku – ceo gradski odbor i 40 mesnih odbora na teritoriji grada Šapca“, kazao je Filipović.

SDPS u Šapcu nedavno je potpisao sporazum o zajedničkom nastupu na lokalnim izborima u koaliciji „Pobeda za Šabac“, koju čine: Zapadna Srbija, SDS, LDP, Nova stranka, Levica Srbije, Zeleni Srbije.

U Šapcu SDPS sa većinom tih stranaka čini vladajuću koaliciju, čiji je stožer Zajedno za Srbiju Dušana Petrovića i Demokratska stranka, a u koaliciji su još i SPO i nezavisne grupe građana.

Izvor: N1 http://rs.n1info.com

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here