Home Izbori Tadić: Vučić itekako može da izgubi ove izbore

Tadić: Vučić itekako može da izgubi ove izbore

99
0
tadich 1
Foto: Darko Ćirkov

Predsednik Socijaldemokratske stranke (SDS) Boris Tadić izjavio je danas da lider Srpske napredne stranke (SNS) i premijer Srbije Aleksandar Vučić „itekako može da izgubi ove izbore“, posebno ako opozicija na izborima na republičkom nivou nastupi u jednoj koloni.

„Za nekoliko dana će se znati konačan odgovor i stav Demokratske stranke (DS) na naš predlog da se na izbore ide u jednoj koloni. Ako budu dve kolone to će biti odluka DS-a, ako bude jedna onda su oni prihvatili predlog naše koalicije“, rekao je Tadić za Radioteleviziju Vojvodine.

On je ocenio da su svi izbori neizvesni i dodao da je u Srbiji bilo mnogo izbora sa „neverovatnim iznenađenjima“, navodeći kao primer i poraz koji je doživeo u drugom krugu predsedničkih izbora 2012. godine.

Tadić je rekao da današnja opozicija nema prostora u medijima i da je na meti prljavog političkog rata, uz stalno „širenje tračeva“ da su neki od njih, pa i SDS, „Vučićeva opozicija“ i da i im je cilj da uđu u vladu sa SNS.

„I mučeni Ivica Dačić se stalno plaši da će ga neko zameniti u vlasti, jer nije siguran da će ostati na slobodi ako nije u vlasti, pa napada moju stranku. I DS je do sada mene napadao da sam lažna opozicija, ali smo se u međuvremenu dogovorili da se međusobno ne napadamo. A zato sam i predložio formiranje jedne kolonu opozcije na izborima, čime bi se odbacile priče o Vučićevoj opoziciji“, naveo je Tadić.

On je aktuelnu vlast optužio da je već ušla u kampanju iako izbori još nisu rapsisani, a u kojoj, kako je istakao, otvaraju puteve i fabrike koji su ranije građeni, „jer oni nažalost pokazuju neverovatan talenat da ne mogu da dovedu nijednog investitora“.

Tadić je kazao da unapred iskljujučuje mogućnost izborne saradnje na svim nivoima sa SNS, Demokratskom strankom Srbije, Dverima, Srpskom radikalnom strankom i strankama koje se zalažu za „opasno društvo ili za rehabilitaciju Nedića i reviziju istorije“.

„Nećemo ni sa SPS-om , dovoljno sam ja tih žaba sa SPS progutao zarad opšte koristi. Neka sad neko drugi guta te žabe“, rekao je bivši predsednik Srbije.

Izvor: www.blic.rs

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here