Home Izbori PUPS U KOALICIJI SA SNS Dobili manje nego što im je nudio...

PUPS U KOALICIJI SA SNS Dobili manje nego što im je nudio Dačić

109
0
Aleksandar Vuccich KZSS 27
Foto: Darko Ćirkov

PUPS je juče dogovorio koaliciju sa SNS, ali su dobili manje kvote na izbornoj listi nego što im je nudio Ivica Dačić.

Kako saznaje „Blic“, predsednik PUPS Milan Krkobabić je na sastanku sa delegacijom SNS, koju je predvodio lider stranke Aleksandar Vučić, rekao da će njegova stranka biti zadovoljna i sa jednocifrenim brojem mesta na izbornoj listi naprednjaka.

Na jučerašnjem sastanku nije utvrđen tačan broj, ali su naprednjaci spremni da im ponude osam mesta.

PUPS je, međutim, od SPS i Ivice Dačića, sa kojima je bio u koaliciji osam godina, tražio i više od sadašnjih 12 poslaničkih mandata. Ipak, ovim dogovorom PUPS je dobio garancije da će biti deo i sledeće vlasti.

Dačić je, kako saznajemo, bio spreman da im garantuje čak 10 mesta na svojoj izbornoj listi, čemu su se oštro usprotivili ostali u vrhu SPS, posebno što je nedavno istraživanje javnog mnjenja pokazalo da stranka penzionera nema ni jedan odsto podrške.

Nakon jučerašnjeg sastanka, premijer Srbije i lider SNS Aleksandar Vučić je kazao da dve stranke neće praviti liste i koalicije protiv bilo koga već liste za budućnost Srbije, da ljudi u Srbiji žive bolje.

Zahvalivši PUPS-u na korektnosti, Vučić je rekao:

– Nismo trgovali, nismo se cenjkali, brzo i lako smo se razumeli, jer smo razgovarali o budućnosti penzionera i Srbije, i to je bila jedina važan stvar, zato smo brzo doneli odluku.

Vučić je poručio da javnost u kampanji neće sigurno čuti da kažu „da ćemo za mesec dana da povećamo plate i penzije“.

– Ne sviđa vam se? Pa nema problema, izaberite one koji će da vas lažu da će to da urade. Ako neko misli da postoji ćup iz kojeg se uzimaju pare, neko neće da da to iz ćupa, pa to ne postoji – rekao je Vučić.

Milan Krkobabić je rekao da termin „smanjenje penzija“ javnost treba da shvati uslovno, jer milion i četrdeset hiljada penzionera, odnosno njih 60 odsto, nije imalo smanjenje.

– Ako pratite rad PUPS-a, naš koncept je da se borimo za 13. penziju za one koji imaju ispod 25.000. Oni su bili apsolutno zaštićeni – rekao je Krkobabić.

PUPS je druga stranka sa kojom je SNS već dogovorio koaliciju. Prvi dogovor je postignut sa SDPS Rasima Ljajića. Pored njih, mesto na listi SNS čekaju PS, PSS, NS i SPO.

Izvor: www.blic.rs

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here