Home Izbori Raskol u pirotskom SNS-u

Raskol u pirotskom SNS-u

224
0
SNS Pirot - Srbija izbori
Foto: www.naslovi.net

Deo odborničke grupe Srpske napredne stranke, koja je u Pirotu u poziciji, odvojio se i sa 5 odbornika, među kojima je i šef pirotskih naprednjaka, formirao grupu „Pirotsku novu snagu – Dušan Mitić“.

Ovo je tokom sednice opštinskog parlamenta saopštio Boban Ranđelović, koji je do danas bio šef odborničke grupe SNS.

U novoformiranu odborničku grupu “Pirotska nova snaga – Dušan Mitić” su pored Ranđelovića prešli i Dušan Mitić, Gizela Kurilj, Vladan Ristić i Koviljka Stanković.

Ranđelović kaže da će novoformirana odbornička grupa nastaviti da deluje kao opozicija aktuelnoj vlasti okupljenoj oko „Koalicije za Pirot“ koju predvodi Vladan Vasić.

„Mi smo na prethodnim izborima poverenje dobili tako što smo se borili protiv aktuelne vlasti. To ćemo nastaviti da radimo jer smatramo da svoj posao ne rade kako treba“ – zaključio je Ranđelović.

Novinari Južnih vesti nisu uspeli da dobiju komentar iz Srpske napredne stranke.

Inače, trenutno se ne zna koliko odbornika je ostalo uz SNS, pa ni koliko tačno ima koja politička opcija u pirotskoj Skupštini.

Na izborima 2012. godine 23 odbornika je dobila lokalna „Koalicija za Pirot“, SNS je osvojio 10, SPS-PUPS 7, Demokratska stranka 5, po 4 liste „Pokret za Pirot – Dušan Mitić“ i „Pirotska nova snaga – Dimitrije Vidanović“, dok su 3 odbornička mesta pripala grupi građana „Pirotski naprednjaci“.

Međutim, u međuvremenu je bilo mnogo „preletanja“ iz jedne u drugu stranku.

Ipak, vladajuću koaliciju čine „Koalicija za Pirot“, SPS, „Pirotski naprednjaci“, deo odbornika DS i deo SNS.

Vasić: Početak raspada SNS

Aktuelni predsednik Opštine Vladan Vasić ocenjuje da je današnje dešavanje u lokalnom parlamentu „tek početak raspada lokalnog SNS“

„Vrh stranke morao bi da reaguje brzo ako želi da ima dobre rezultate i na lokalnom i republičkom nivou. U lokalnom povereništvu već dugo tinjaju sukobi i počeli su da traže nove puteve“ – rekao je Vasić.

Da u SNS „vlada totalno rasulo“ ocenjuju i u Srpskoj radikalnoj stranci.

Izvor: Južne vesti http://www.juznevesti.com

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here