Home Izbori DS: Velikih mitinga neće biti

DS: Velikih mitinga neće biti

130
0
DS Niš - Srbija izbori
Foto: Južne vesti/A.K.

Dok vranjski odbor Demokratske stranke najavljuje stranačke skupove, ali ne i velike mitinge u predizbornoj kampanji, niške demokrate sa konferencija ukazuju na lokalne probleme i, kako navode, nestručno vođenje grada.

Potpredsednica Gradskog odbora DS-a u Vranju Nela Dimitrijević podseća da u kampanju ulaze sa novim stranačkim programom „Novi Dnevni red za Srbiju“, a već na samom početku isključuje mogućnost održavanja bilo kakvih velikih mitinga te stranke.

„Smatramo da je to raskošno bacanje para neumesno i drsko u trenutku kada su plate i penzije smanjene, kada je mnogo nezaposlenih“ – kaže Dimitrijevićeva.

Smatra da ljudi prepoznaju kvalitet stranke koja se zalaže već 25 godina da Vranje bude evropski urbani grad, a ne južnačka palanka.

„Šest godina smo bili deo lokalne vlasti i ostavili smo značajan trag za sobom. Dakle, imamo čime na izbore“ – kaže Dimitrijevićeva.

Niški DS: Da li je premijer zaboravio da Srbija ima i jug?

Blaža retorika vranjskog odbora DS-a koji je deo lokalne vlasti sa SPS, JS, PUPS, SDPS i Levicom Srbije, dosta se razlikuje od njihovih stranačkih kolega koji su u Nišu u opoziciji.

Niške demokrate kritikuju najpre gradsku vlast za urušavanje institucija, kolaps budžeta i kredite.

„Dodatne sumnje da nešto ozbiljno u funkcionisanju grada nije u redu unosi i to što nije moguće doći do usvojene Odluke o budžetu grada za 2016. godinu, jer takva Odluka nije postavljena na gradski sajt“ – navodi se u saopštenju niškog DS-a.

Osim dnevnih tema, demokrate su se dotakle i finansiranja “Nišvila”.

„Zaista je neprimereno da premijer najavljuje višegodišnju podršku festivalu “EXIT” koji se održava u Novom Sadu, a ni reči o ispunjavanju ugovornih obaveza i poništavanju odluke o dodeli sredstava festivalu “Nišvil”. Svakako da je Festival u Novom sadu značajan i da zaslužuje podršku države, ali je i “Nišvil” značajan ne samo za Niš i ovaj deo Srbije, ili je premijer zaboravio da Srbija ima i jug?“ – stoji u saopštenju.

“Hvaljenje rukovodstva Opštine Medijana”, kako navode demokrate, da su uštedeli 40 miliona dinara koje su preneli u ovu godinu vide dvojako u svom pitanju da li se radi o nestručnosti i neznanju ili o lenjosti da se taj novac uloži u neki projekat.

“Obuzdajte Parking servis”

Umesto da se mirujući saobraćaj reši na zadovoljstvo građana, demokrate ističu da se smanjuje prostor gde vozači mogu besplatno da se parkiraju, da se povećava broj parking mesta, a, kako kažu – „pauci divljaju“.

„I opet se udara na obične građane. Parking servis je sada počeo da otima automobile ljudima subotom pored buvlje pijace“ – primećuju u DS-u.

Podsećajući da nisu građani tu zbog te firme, već da je Parking servis tu zbog njih, iz niškog DS-a navode da su podneli odborničku inicijativu da se ukine druga parking zona, kao i da se, kako navode, ukinu nelegalne kazne za parkiranje.

Izvor: Južne vesti http://www.juznevesti.com

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here