Home Izbori Petrović: Treba da se odbranimo od Vučićevih batinaša

Petrović: Treba da se odbranimo od Vučićevih batinaša

98
0
Dušan Petrović - Srbija izbori
Foto: www.pressonline.rs/Tanjug

Dušan Petrović, predsednik stranke Zajedno za Srbiju, gostujući u Novom danu rekao je da proevropska opozicija treba što pre da donese odluku o tome u koliko kolona će ići na izbore, kako bi se što bolje organizovali „protiv Vučićevih batinaša“.

„Još uvek je realno da opozicija izađe na jednoj listi. Bilo bi bolje da se dogovorimo da budemo na jednoj listi, a ako ne – nije tragedija. Postoji preko 8.000 biračkih mesta, treba napraviti plan kako da se odbranimo od Vučićevih batinaša, koji su se pojavljivali i na izborima za mesne zajednice. Što pre donesemo odluku kako idemo, bolje ćemo se organizovati“, rekao je Petrović.

Lider zajedno za Srbiju kaže da glasine o odluci Borisa Tadića da na izbore ide samostalno sa Liberalno demokratskom partijom i Demokratskom strankom ne treba uzimati zdravo za gotovo.

„Kada Boris Tadić bude izašao i to rekao javno onda ćemo moći da donosimo sudove“, rekao je Petrović i dodao da u ovom trenutku niti veruje, niti ne veruje u pisanje štampe.

O mogućem povratku u Demokratsku stranku Petrović kaže da je sve to proces i da su integracioni odnosi na političkoj sceni počeli.

„Različiti reintegracioni procesi su poželjni i dobri. Kao i za ovu listu, koliko budemo donosili dobre odluke to će ići brže. Ja sam optimist ai mislim da te stvari mogu da idu dobro“, rekao je Petrović.

Na pitanje da li bi ponovo mogao da pravi vlast sa Socijalističkom partijom Srbije, Petrović odgovara da treba prvo videti šta će biti na izborima.

„Da vidimo prvo da izbori budu raspisani, sa Vučićem nikada ne znate šta će da bude. Suštinska stvar je da promenimo vlast kako bi građanima i privredi dali šansu da zarade više novca. Sa kim možemo da se dogovorimo oko toga možemo i da pravimo vladu“, kaže Petrović.

On smatra da odugovlačenje opozicije da se dogovori može negativno da utiče na birače.

„Važno je da imamo brz odgovor da bismo mogli sa suštinskim stvarima da izađemo pred građane. Svako će da odluči da li će da ostane kod kuće i pusti Vučića da im potroši još četiri godine života“, kaže lider Zajedno za Srbiju.

Petorvić kaže da opozicija treba pred birače da izađe sa jasnim ekonomskim programom, a da postoje mogućnosti za ekonomski rast, posebno u poljoprivredi.

„U poljoprivredi je moguće udvostručenje bruto društvenog proizvoda, ali nema šansi da se to ostvari sa smanjenjem subvencija“, rekao je bivši ministar poljoprivrede i dodao da je moguće da za četiri godine svako ko se bavi poljoprivredom zaradi dva puta više.

On očekuje da će izbori dati novu političku ravnotežu koja će premijera onemogućiti „da radi to što radi“.

„Kao što je Šešelj Nikolića proizveo u vojvodu, tako je Vučića naučio manipulaciji. A u stvarnosti se ne dešava ništa“, kaže Petrović i dodaje da su predsednik i premijer postali majstori da promene teme i da se umesto o suštinskim stvarima govori o državnom udaru, Šešelju, Hagu…

Isporučivanje Vojislava Šešelja Hagu Petrović vidi kao zakonsku obavezu Srbije o kojoj ne bi trebalo raspravljati.

„To je pitanje poštovanja zakona. Vučić ako misli da ne treba da postupi po zakonu neka smogne snage da uđe u Skupštinu i promeni zakon. Hag je pokazao svoje manjkavosti, ali to što Šešelj nije osuđen nema nikakve veze sa Srbijom“, smatra Petrović.

Izvor: N1 http://rs.n1info.com

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here