Home Izbori Ko će s kim u koaliciju pre, a ko posle izbora?

Ko će s kim u koaliciju pre, a ko posle izbora?

89
0
_T5U3736(1)
Foto: Darko Ćirkov

Ko će s kim u koaliciju pre, a ko posle izbora. Za sada je izvesno da će SDP Rasima Ljajića ostati odan Srpskoj naprednoj stranci i biti na njenoj izbornoj listi. Takođe, SPS se nada da će im Jedinstvena Srbija i PUPS ostati verni.

Najneizvesnije je ipak ko će s kim posle izbora pokušati da formira vladu. Socijalisti veruju da pobednički tim ne bi trebalo menjati – ali im naprednjaci ne veruju u potpunosti.

Izbori još nisu raspisani, ali je sve izvesnije da bi mogli biti održani 24. aprila. Predizborna kampanja zvanično nije počela, ali su se međustranačke borbe odavno rasplamsale. Iako se nadaju ponovnoj saradnji i nakon izbora, predstavnici vladajuće koalicije sve češće dovode u sumnju lojalnost svojih partnera.

„Nisam rekao da nemam poverenje, već apsolutno poverenje. Ne da apsolutno nemam, vec da nemam apsolutno poverenje“ Zašto? Mislim da je potpuno jasno, odgovorio sam na to pitanje u intervjuu koji sam dao. Ali zašto ste rekli da vas ne bi iznenadilo ako se ujedine s opozicijom? Pa to se već dešavalo u prošlosti, ne bi bilo prvi put“, kaže premijer Aleksandar Vučić.

Socijalisti, međutim, ne razmišljaju o izdaji. Uvereni su da će vladajuće stranke na narednim izborima osvojiti više od 60 odsto glasova. Ipak, za sada su sigurni samo u koaliciju SPS-JS-PUPS, koja opstaje punih osam godina.

„Ova koalicija je preživela probu vremena i taj test i siguran sam da će na sledećim izbrima ostvariti dobar rezultat. Može neko da voli ili ne našu koaliciju, ali iza nas je pola miliona ljdui“, navodi lider socijalista Ivica Dačić.

Nemaju samo vladajuće stranke dilemu s kim će sarađivati. I stranke opozicije pregovaraju s potencijalnim partnerima i u koliko će kolona izaći na izbore. Za sada su sigurni samo u zajednički cilj – a to je promena vlasti.

Izvor: N1 http://rs.n1info.com

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here