Home Izbori Vučić: Nisam prodavac magle, ne nudim bajke već težak rad

Vučić: Nisam prodavac magle, ne nudim bajke već težak rad

78
0
Aleksandar Vuccich KZSS 51
Foto: Darko Ćirkov

Premijer Srbije Aleksandar Vučić ocenio je u Kragujevcu da u predizbornoj kampanji svi nude laka rešenja, a da on ne priča bajke već narodu nudi težak i marljiv rad.

„Nisam došao nijednu bajku da ispirčam, nikome ne nudim bajke, narodu nudim težak rad i marljivost. Nisam prodavac magle, na meni je da zajedno sa vladom radim marljivo“, rekao je premijer, nakon što je održao Sretenjsku besedu povodom Dana državnosti.

Vučić je rekao da su ga nasmejali oni što su rekli da bi povećali izdvajanja za kulturu i poljoprivredu tri, odnosno dva i po puta, bez obzira što ne znaju odakle bi nabavili ta sredstva.

„Pa, to bi za kulturu bilo 130 miliona evra, a za poljoprivredu 280 miliona. To je više od 400 miliona evra. Odakle tih 400 miliona evra?! Gde smo ih zaradili?! Ti koji su to rekli su veoma neozbiljni, a takvi su nekada vodili Srbiju, ne bih joj takve ljude poželeo ponovo. Takvi su i doveli Srbiju do bankrotstva, zato što su pred izbore ljudima pričali bajke“, rekao je premijer.

Premijer je podsetio da je vlada radom uspela da smanji nezaposlenost sa 26 na 18 odsto i tim povodom dodao da veruje da su ljudi dovoljno odgovorni da će na izborima doneti ozbiljnu odluku.

Upitan šta je najveći doprinos vlade osim fiskalne konsolidacije, Vučić je rekao da je to što država nije doživela bankrot, što su javne finansije pod kontrolom. „Pre samo dve i po godine Srbija je bila pred potpunim bankrotom zbog neodgovornosti onih koji su je tad vodili. Morali smo da uvedemo zbog toga mere, koje nikada nisu bile lake. Ali samo teške mere spasavaju Srbiju, a ne lake“, rekao je on i dodao da za lake mere nikome ne treba premijer, ni država, već neodgovorna vlast.

Takođe, premijer je naveo da je deficit danas niži nego ikada, javne i državne finansije su pod kontrolom, postoji više investitora. Investicije su u protekloj godini bile 1,7 milijardi i to bez velikih privatizacija, a neophodno je da budu više od dve milijarde direktnih stranih investicija da bismo dostigli stope rasta od 3,5 do četiri odsto, kao sto imaju zemlje u EU, rekao je on.

Prema njegovim rečima, vlada je uspela zemlju da izvuče iz recesije, ali i da se Srbija tek sad vraća na nivo iz 2008. godine. „Stvari idu u dobrom smeru to govori i MMF i Svetska banka. Nemamo velikih negativnih trendova osim Resavice i RTB Bor, u prerađivačkoj industriji imamo rast od 8,2 odsto“, rekao je premijer i dodao da je i prosečna plata 52.000 dinara.

Upitan zašto je rekao da nema poverenja u SPS, i da ga ne bi iznenadilo da SPS izneveri SNS, premijer je naveo da je rekao da da nema „apsolutno poverenje, a ne poverenje“, i da se već dešavalo u prošlosti da je SPS bio uz nekoga drugog, te da ne bi bilo prvi put.

Izvor: N1 http://rs.n1info.com

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here