Home Izbori SPS, JS i PUPS – treći za koaliciju

SPS, JS i PUPS – treći za koaliciju

96
0
ivica daccich 7
Foto: Darko Ćirkov

Vanredni parlamentarni izbori biće raspisani početkom marta a najverovatniji termin za njihovo održavanje je 24. april. Još nije poznato kako će izgledati predizborne koalicije, u koliko će kolona opozicija, a jedna od nepoznanica je da li koalicija SPS-PUPS-JS ostaje na okupu.

Dok se čeka raspisivanje izbora, o njima se danas govorilo i na stranačkoj slavi Jedinstvene Srbije u Leskovcu. Da će SPS, PUPS i JS i na ove izbore zajedno, uverena su dvojica od trojice lidera te koalicije.

„Ova koalicija preživala je test vremena. Preživela je i siguran sam da će na sledećim izborima ostvariti dobar rezultat“, rekao je predsednik SPS-a Ivica Dačić.

Dragan Marković, lider Jedinstvene Srbije, takođe je uveren u opstanak koalicije. „Na sledećim izborima, naša koalicija ostaće, siguran sam, u punom sastavu“, rekao je Marković.

Tako siguran u dogovor, međutim, nije lider PUPS-a Milan Krkobabić.

„O politici, o političkim odlukama ćemo razgovarati kao i uvek Ivica Dačić, Dragan Marković i ja“, rekao je Krkobabić.

Kakvi su obrti mogući i pre, a posebno, posle izbora, pokazalo se više puta u prošlosti. A upravo se na ta iskustva poziva lider SNS-a Aleksandar Vučić kada objašnjava zašto nije isključeno da se posle izbora i socijalisti udruže protiv naprednjaka i zašto nema apsolutno poverenje u SPS.

„Ja sam rekao da nemam apsolutno poverenje, nisam rekao da nemam poverenje i to sam objasnio“, rekao je Vučić. Na pitanje zašto je rekao da je moguće da se protiv SNS-a okrene SPS, Vučić odgovara da to ne bi bilo prvi put.

Vučić podseća na 2008. godinu. Socijalisti su tada potpisali koalicioni sporazum kojim su podržali izbor Aleksandra Vučića za gradonačelnika Beograda, a potom se predomislili i podršku dali Draganu Đilasu.

Izvor: RTS http://www.rts.rs/

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here