Home Izbori Gojković: Raspisivanje izbora početkom marta

Gojković: Raspisivanje izbora početkom marta

104
0

BEOGRAD – Izbori će biti raspisani početkom marta, izjavila je danas predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković, navodeći da je SPS pred velikim izazovom da objasni svojim biračima da li je napravio otklon prema SNS.

Gojković je u intervjuu Večernjim novostima najavila da će se uskoro sastati sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem, premijerom Aleksandrom Vučićem i predsednikom Skupštine Vojvodine Ištvanom Pastorom kako bi se dogovorili u kom danu će se glasati.

„Biće to kraj aprila ili početak maja“, rekla je Gojković.

Kada je u pitanju saradnja sa SPS, Gojković je navela da se ne može pobeći od toga da čelni ljudi socijalista daju „incidentne“ izjave o uspesima vlade, da provociraju premijera, a da nikakvih sankcija nema.

„Što se tiče parlamentarnog dela, vidi se šta su i da li podržavali poslanici SPS. Što se tiče naših međusobnih odnosa, treba postaviti pitanje socijalistima i njihovim čelnim ljudima, jer je bilo dosta i provokacija prema politici koju SNS vodi. SPS je pred velikim izazovom da objasni svojim biračima da li je napravila otklon prema SNS, a mi to nismo izazvali“, istakla je Gojković.

Upitana ko će sve biti na listi sa SNS, Gojković je navela da je ta stranka do sada razgovarala samo sa SDPS Rasima Ljajića i dogovorila zajednički izlazak.

Kaže da SNS razmišlja i o drugim koalicijama, ali da još uvek nije doneta odluka o tome, te da će kada budu razgovarali sa drugima to biti javno.

Na pitanje ko je neprihvatljiv partner za SNS posle izbora, Gojković je rekla da treba sačekati rezultate izbora i ko će uopšte preći cenzus i da će građani reći ko će se baviti politikom, a ko ne u budućnosti na parlamentarnom nivou.

Predsednica Skupštine Srbije je rekla i da izbora neće biti u Beogradu i da ne zna zašto bi ih i bilo.

„DS mora već jednom da odluči šta hoće. Prvo traže republičke izbore, a onda pitaju zašto su raspisani. A niko ne postavlja pitanje predsedniku Vlade Vojvodine Bojanu Pajtiću kada će konačno biti raspisani izbori u pokrajini, da li mora da vlada do poslednjeg momenta.Vučića može da pita svako sve, a Pajtića ne sme niko da pita ni kada će biti izbori“, navela je Gojković.

Na pitanje da li će naslednik Bratislava Gašića biti izabran pre raspuštanja parlamenta, Gojković je rekla da premijer poštuje zakosnke rokove.

„Kao što je premijer poštovao obećanje da će nam do kraja januara poslati predlog za razrešenje, tako će i sada biti. Zašto da ne? Raspušta se Skupština, a ne Vlada“, rekla je Gojković.

Gojković je, na Dan državnosti i Sretenje, rekla i da je jasno da i današnja vlast ima želju da Srbija napreduje, da ima zakone slične evropskim, da budemo moderna država, da građani žive u uređenoj i pristojnoj državi.

Izvor: RTV http://rtv.rs

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here