Home Izbori DS: Gradonačelnik Novog Sada ima više savetnika od gradonačelnika Njujorka

DS: Gradonačelnik Novog Sada ima više savetnika od gradonačelnika Njujorka

165
0
DS - Srbija izbori
Foto: www.rtv.rs

Demokratska stranka optužila je danas gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića iz Srpske napredne stranke da ima više pomoćnika, zamenika i savetnika nego gradonačelnik Njujorka.

DS je u saopštenju za javnost optužio Vučevića da je na taj način dao negativan primer direktorima javnih i komunalnih preduzeća u Novom Sadu, koji su formirali svoje kabinete u kojima je ukupno zaposleno oko 150 ljudi.

Rekorder po broju pomoćnika, savetnika i drugih saradnika jeste direktor Zavoda za izgradnju grada, čiji kabinet broji 19 saradnika, ali ne zaostaje mnogo ni njegov kolega u Vodovodu i kanalizaciji, koji je u svom kabinetu okupio 18 ljudi, naveo je novosadski odbor DS-a u saopštenju za javnost, koje je potpisao njegov predsednik i kandidat DS-a za gradonačelnika Novog Sada Veljko Krstonošić.

Dodao je da direktor Javnog preduzeća Urbanizam u svom kabinetu ima 14 ljudi, što je čak 11,4 odsto od broja zaposlenih u toj firmi i naveo da su gotovo svi članove kabineta zaposleni posle dolaska na vlast SNS-a i njenih koalicionih partnera, septembra 2012. godine.

Krstonošić je ocenio da se postojanje ovako glomaznih timova koji pomažu gradonačelniku i direktorima javnih preduzeća može objasniti na dva načina: ili su vodeći ljudi nestručni za povereni posao, ili je reč o običnom „udomljavanju“ partijskih aktivista i namirivanju međusobnih računa unutar vladajuće koalicije.

Reagovao je i SNS koji je saopštio da savetnici gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića ne primaju novčanu nadokanadu za posao koji rade i da se DS služi lažima.

Potom je novosadski gradski odbor DS-a saopštio da gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević krije podatke o broju i sastavu svog kabineta, što je, kako smatraju demokrate, „implicitno potvrđeno i u današnjem kontrasaopštenju SNS-a“.

Demokrate smatraju da naprednjaci nisu uspeli da ospore podatke koje je ranije danas izneo Gradski odbor Demokratske stranke u Novom Sadu.

„Direktori gradskih preduzeća i ustanova formirali su kabinete u kojim je zaposleno blizu 150 ljudi, a gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević ima više zamenika, pomoćnika i savetnika nego gradonačelnik Njujorka… U svom današnjem demantiju bez demantija, naime, novosadski naprednjaci su ponovo ‘zaboravili’ da kažu koliko ‘najbližih saradnika’ ima Vučević i ko su oni“, napominju iz DS.

U saopštenju se još dodaje da su svi podaci o kabinetima direktora koje je iznela Demokratska stranka preuzeti su iz zvaničnih dokumenata i mogu se vrlo lako proveriti.

Izvor: RTS http://www.rts.rs

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here