Home Izbori Živković: Opozicija izlazi u dve kolone, Vučić da zove posmatrače

Živković: Opozicija izlazi u dve kolone, Vučić da zove posmatrače

100
0
zoran_zivkovic_srbijaizbori_7
Foto: Srbija izbori / Dušan Jauković

Lider Nove stranke Zoran Živković izjavio je danas da očekuje da će demokratska proevropska opozicija krajem sledeće nedelje doneti konačnu odluku o modalitetu izlaska na izbore.

Živković je gostujući na B92 rekao da istraživanja pokazuju da će proevropska opozicija, ukoliko na izbore izađe odvojeno, dobiti veći broj glasova.

„Imali bismo i više vremena u javnom prostoru … obe kolone bi prešle cenzus“, rekao je Živković i dodao da je važno da nijedan glas ne ode Vućiću koga je pozvao da u ime Vlade Srbije pozove na fer izbore.

Dodao je da premijer u tom cilju treba da pozove posmatrače OEBS-a na izbore.

Lider Nove stranke je naveo da su, što se njegove stranke tiče, tu svi uslovi za donošenje odluke, ali da drugi u opoziciji i dalje nisu sigurni. „Važno je da međusobno ne vodimo dijalog sa teškim rečima, već da se bavimo Vučićevim režimom, režimom koji je Srbiju vratio nekoliko godina, možda i deceniju unazad“, rekao je Živković.

On je takođe rekao da će koalicija po dolasku na vlast za mesec dana vratili penzije i plate koje su na nelegalan i protiv logike način oduzete.

Javne nabavke ćemo učiniti transparentim, objaviti ugovore sa Fijatom, Etihadom, NIS-om kao i onaj o izgradnji Beograda na vodi, a ukinućemo i porez na privatnu imovinu u kojoj građani žive, rekao je bivši premijer.

Takođe on je najavio i nove subvencije za poljoprivredu – ne po hektaru već po prinosu kao i povećanje, bar tri puta, budžeta za kulturu.

Upitan da li veruje u princip „nesaradnje sa Vučićem“, on je rekao da je najvažnije što su se na to svi obavezali javno.

Živković je početkom nedelje rekao da očekuje da će do kraj ove nedelje opozicija imati dogovor kako bi uz državni praznik, na Sretenje počela kampanja.

Izvor: www.blic.rs

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here