Home Izbori PAVIĆEVIĆ: NEOPHODNI VANREDNI IZBORI U BEOGRADU

PAVIĆEVIĆ: NEOPHODNI VANREDNI IZBORI U BEOGRADU

199
0
Vladimir Pavićević - Srbija izbori
Foto: Nova stranka

U nastavku sledi izjava narodnog poslanika i zamenika predsednika Nove stranke Vladimira Pavićevića:

Nova stranka podržava zahtev Demokratske stranke da se se organizuju vanredni izbori za odbornike u Skupštini grada Beograda. Mnogo je argumenata za tvrdnju da je gradonačelnik Siniša Mali nedostojan funkcije koju obavlja.

Poslednji u nizu povoda za ovaj zahtev jeste neprimeren odnos gradonačelnika prema našim socijalno najugroženijim sugrađanima koji su korisnici usluga narodnih kuhinja. U danima kada narodne kuhinje nisu radile, gladni građani dodatno su poniženi i time što su spiskovi sa njihovim ličnim podacima bili postavljeni na zidu Centra za socijalni rad. U situaciji kada je građanin, u svoj svojoj teskobi i muci, smogao snage da kaže „Osećam poniženost“, ljudski bi bilo da je gradonačelnik rekao – „Izvini“. Međutim, gospodin Mali u svojoj osionosti nema niti ne želi da ima sluha za ono što su realni problemi naših sugrađana, te gladnog i uniženog čoveka ubeđuje da to što on oseća nije poniženje. Zbog pokazane neosećajnosti, arogancije i nečovečnosti, gradonačelnik treba što pre da podnese ostavku i prestane da kalja funkciju koja mu je poverena.

Nije logično da se održe vanredni izbori na državnom nivou, a da ih u Beogradu nema. Nije logično ni da svih 17 beogradskih opština imaju izbore, što redovne što vanredne, a da se gospodin Mali i dalje grčevito drži svog kabineta. Još je manje logično da svoj strah od izbora pravda obrazloženjem da će to zaustaviti reformisanje prestonice, dok istovremeno njegov šef Aleksandar Vučić tvrdi da izbori neće poremetiti navodni reformski zamah. Najmanje je logično da jedan gradonačelnik bez zadrške unižava dostojanstvo građana. Unižava ga ukidanjem ili smanjenjem pomoći za porodilje, socijalno ugrožene, osobe sa invaliditetom, a povećanjem poreza na imovinu da bi finansirao stranačku, tzv. Komunalnu policiju, i antimodernizacijski projekat zvani Beograd na vodi.

Logično bi jedino bilo da gospodin Siniša Mali podnese ostavku. Neka građanima da priliku da izaberu – žele li poniženje kojem su danas izloženi ili, pak, dostojanstvo koje zaslužuju.

Vladimir Pavićević

Izvor: Nova stranka

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here