Home Izbori Mihajlovićeva: SNS se ne plaši nikoga, imaće još bolje rezultate

Mihajlovićeva: SNS se ne plaši nikoga, imaće još bolje rezultate

122
0
SNS - Srbija izbori
Foto: RTS, Tanjug

Potpredsednica Srpske napredne stranke Zorana Mihajlović istakla je da se naprednjaci ne plaše nikoga i da će ta stranka na predstojećim izborima u celoj Srbiji ostvariti mnogo bolje rezultate u odnosu na izbore 2014. godine.

Zorana Mihajlović, na pitanje da li se naprednjaci plaše demokrata, kaže da SNS želi da se u Vojvodini bolje živi, jer je „Vojvodina jedna posebna evropska regija, drugačija u odnosu na sve druge i hoćemo da je sačuvamo, ali i razvijamo“.

SNS zato, kako poručuje, želi da DS bude sklonjen sa vlasti u pokrajini kako bi Vojvodina mogla da se razvija istom brzinom kao i ostali delovi Srbije, što sad, ocenila je, nije slučaj.

„Sve što budemo radili u narednom periodu, radićemo s ciljem da građani u Vojvodini i Srbiji žive bolje“, rekla je Mihajlovićeva.

Ističe da očekuje odlične rezultate SNS-a na predstojećim izborima u celoj Srbiji i dodaje da tu stranku preporučuju samo rad i rezultati ostvareni u prethodnom periodu.

„Ne plašimo se nikoga i samo hoćemo da pokažemo da Srbija može da ide napred i da i u Vojvodini može bolje da se živi“, rekla je Mihajlovićeva.

Pre konferencije održala je sastanak sa Unijom žena SNS-a u prostorijama te stranke i izrazila zadovoljstvo što je takvo telo osnovano.

Mihajlovićeva je rekla da je sa članicama SNS-a u Vršcu razgovarala o tome kako da se popravi položaj žena u toj opštini, ali i celoj Srbiji.

„Pričali smo kako da zajednički stvorimo uslove da uloga žena u razvoju društva bude prepoznatljivija i kako da pomognemo da se žene zaposle. U narednom periodu će opština raspisati javni konkurs za žensko preduzetništvo u Vršcu“, rekla je Mihajlovićeva.

Istakla je da će žene moći da konkurišu za preduzetničke kredite i da će ukupna vrednost sredstava za tu namenu biti skoro 10 miliona dinara.

„Moramo da stvorimo uslove da žene rade, jer u Srbiji skoro 52 odsto stanovništva čine žene, a 35 odsto njih je nezaposleno, to je ogromna armija ljudi koja može da radi i doprinese privrednom razvoju“, naglasila je Mihajlovićeva.

Dodala je da bi i ostale opštine u Srbiji trebalo da slede primer Vršca kada je reč o unapređenju položaja žena.

Izvor: www.rts.rs

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here