Home Izbori SDS predala zahtev gradonačelniku Beograda Siniši Malom za vraćanje obroka u narodne...

SDS predala zahtev gradonačelniku Beograda Siniši Malom za vraćanje obroka u narodne kuhinje

177
0
SDS logo - Srbija izbori
Foto: Južne vesti

Predsednik Gradskog odbora Socijaldemokratske stranke u Beogradu Alekandar Ivanović danas je gradonačelniku Grada Beograda Siniši Malom u Skupštini grada Beograda predao Zahtev SDS-a za hitno preispitivanje odluke Sekretarijata za socijalnu zaštitu, kojom su ukinuti obroci u narodnim kuhinjama za socijalno ugrožene Beograđane.

Ovom prilikom, Ivanović je gradonačelniku Malom u skupštinskoj pisarnici ostavio i hleb, mleko i paštetu kupljene za 168,00 dinara, koliko će ubuduće na dnevnom nivou primati korisnici narodnih kuhinja, umesto obroka.
„Pozivamo gradonačelnika Sinišu Malog da sa ova tri proizvoda pokuša da prehrani sebe i svoju porodicu. Proizvodi su kupljeni za 168,00 dinara koliko će od sada na dnevnom nivou umesto obroka primati najsiromašniji Beograđani.“ naglasio je Ivanović.

Ivanović je napomenuo javnost da kao posledicu nedogovorne socijalne politike republičke vlasti – smanjenja plata i penzija i konstantnog povećanja nameta – danas imamo 150.000 građana Srbije više u apsolutnom siromaštvu.
„Građani ne mogu da žive od lažnih obećanja ove vlasti i stalnog najavljivanja investicija, koje nikako da dođu. Zato je danas u Srbiji 150.000 novih apsolutno siromašnih više nego pre 2012.“ zaključio je on.

Izvor: SDS

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here